Event & Kurser

Certifierad social media manager

Flexibelt certifieringsprogram
Ledande och välkända kursledare
Delta på distans eller i Stockholm

För dig som vill bli en sociala medier-expert i framkant

Välkommen till vårt eftertraktade certifieringsprogram som gör dig till sociala medier-expert i framkant. Upplägget är enkelt: Gå våra tre hyllade kurser inom sociala medier och genomför vår lärorika certifieringsuppgift. Därefter är du certifierad – ett kvitto för både dig och din arbetsgivare på att du besitter viktiga och uppdaterade kunskaper om sociala medier ur ett affärs- och kommunikationsperspektiv.


Certifieringen är ditt bevis på att du kan

Skapa en modern strategi och organisationsstruktur för sociala medier

Annonsera smart, riktat och kostnadseffektivt

Koppla din närvaro i sociala medier till affärs- och kommunikationsmål

Principerna för att skapa engagemang och bygga varumärke i sociala medier

Mäta, analysera och optimera all din aktivitet

Så här enkelt blir du certifierad

 

Steg 1: Delta på dessa tre hyllade endagskurser


Alla kurser erbjuds även som distanskurser.
Gå in på respektive kurssida för att se kursdatum.

 

Steg 2: Klara vår lärorika certifieringsuppgift

I uppgiften arbetar du med din egen organisations sociala medier-närvaro, vilket gör det mycket värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Det är ett perfekt sätt att omsätta dina kunskaper i praktiken. Läs mer om uppgiften i vår FAQ längre ner.

 

Steg 3: Grattis! Du är nu certifierad social media manager

Certifieringen är ett prestigefyllt kvitto på att du är en av Sveriges skarpaste personer inom sociala medier.

 

Din certifiering godkänns av:

 

 

Jag är intresserad – vad gör jag nu?

Gå in på respektive kurssida för att säkra din plats själv eller lämna en intresseanmälan och luta dig tillbaka – så hjälper vi dig. Du kan även maila in din bokning till webbdagarna@idg.se.

  • Webbdagarna Academy är bäst. Så enkelt är det. Proffsiga, kunniga, inspirerande, strukturerade. Jag vill gå alla era kurser!
    – Åsa Holmqvist Ekman, Digital & Marketing project coordinator, DS Smith

Vanliga frågor

Uppgiften består av ett kunskapstest och ett case. Uppgiften skickas till dig digitalt efter att du gått den tredje kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal frågeställningar och utmaningar kring sociala medier, kopplat till just din organisation, som du ska lösa med hjälp av de kunskaper du fått från de tre kurstillfällena. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av Webbdagarnas redaktion tillsammans med kursledarna Sara Öhman och Nicklas Krus.

Räkna med att det tar cirka två arbetsdagar att genomföra hela certifieringsuppgiften – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför allt i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor. Om du blir godkänd får du ett fysiskt certifieringsdiplom och ett digitalt emblem. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisations sociala medier-arbete i caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Certifieringen är ett kvitto på att du har gått Sveriges kanske allra mest populära och aktuella kurser inom sociala medier – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken. Du kan använda det som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din arbetsgivare, dels genom att ha investerat i din kompetensutveckling och dels då du i certifieringsuppgiften arbetar hands-on med din organisations utmaningar och möjligheter inom sociala medier.

Du väljer ordningen helt själv. Det finns ingen deadline utan du väljer själv när du ska gå kurserna samt slutföra uppgiften.

Lämna en intresseanmälan här på sidan eller maila webbdagarna@idg.se så återkommer vi med prisförslag för resterande kurser.

Ja – certifieringen och den tillhörande uppgiften är helt valfri. Alla kurser kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi redan utbildat

Lämna intresseanmälan