Event & Kurser

Lär dig skapa & leda workshops

100% nöjda deltagare hittills
Mycket omtyckt kursledare
Modern kurslokal och liten grupp

För dig som vill leda effektiva workshops

Konkurrenskraft i dag handlar mycket om en organisations förmåga att utveckla en kultur av innovation, samarbete och samskapande. Att utveckla sin skicklighet inom att skapa och leda workshops, för att stötta en grupp att nå sitt syfte och mål, har därför blivit en eftertraktad kompetens.

Den här kursen tar avstamp i forskning och studier inom effektiva & högpresterande team, facilitering, processdesign, workshopdesign, pedagogik, beteendevetenskap, gruppdynamik och den sociala hjärnan (SCARF). För högsta möjliga lärande blandas teori, praktik och reflektion under dagen. Du som deltagare får dessutom, genom hur kursledaren faciliterar kursen, flera konkreta exempel på professionell facilitering och upplevelsebaserat lärande.

I korthet: Kursen är perfekt för dig som är exempelvis team-ledare, workshopledare, projektledare, produktionsledare eller chef – och som med högt självförtroende vill kunna skapa och leda workshops som har olika syften och mål.

Det här lär du dig på kursen

 • Hur du skapar processdesign för workshops, med olika delmoment och övningar
 • Hur du framgångsrikt öppnar, genomför och avslutar en workshop
 • Exempel på olika workshop-metoder och modeller för strategiskt och kreativt arbete, prioritering och beslutsfattande
 • Grunderna i facilitering / faciliterande förhållningssätt
 • Facilitatorns verktygslåda (exempelvis öppna frågor, neutralt språk, energizers, praktisk planering etc)

Kursprogrammet

08.30-09.00 – Registrering med frukost

 

09.00-10.45 – Facilitering & workshopdesign: Varför behövs det, vad är det för något och hur gör man?

 • Så skapar du motivation, engagemang och högpresterande team
 • Definitioner, ramverk och förhållningssätt

 

10.45-11.00 – Förmiddagspaus

 

11.00-12.00 – Workshop: Så skapar du psykologisk trygghet i en grupp

 • Hjärnans behov i sociala sammanhang
 • Beteenden och kommunikation som belönar istället för att hota

 

12.00-13.00 – Lunch (en väldigt god lunch, på den prisade restaurangen Usine)

 

13.00-14.15 – Facilitatorns verktygslåda

 • Mind-set
 • Språk / facilitera diskussion
 • Öppna frågor / skapa kraftfulla frågeställningar
 • Hantering av triggers och utmanande beteenden
 • Övergripande ramverk och modeller

 

14.15-14.30 – Eftermiddagsfika (frukt och smarriga bakverk)

 

14.30-15.45 – Planera & skapa en workshop

 • Lär dig planera och konstruera övningar med olika syfte och mål
 • Framgångsrik introduktion och avslut
 • Exempel på övningar för strategi, kreativitet, prioritering och beslutsfattande
 • Praktisk planering
 • Skapa högt lärande

 

15.45-16.00 – Personlig action plan

Anna Gullstrnad

Kursledare: Anna Gullstrand

Anna Gullstrand har över tolv års erfarenhet av faciliterande ledarskap, processdesign och facilitering, genom hennes tidigare arbete som projektledare och operativ chef på digitalbyrån Deasign samt VD på digitalbyrån Fröjd.

Hon är en erfaren kursledare, föreläsare och workshopledare som är utbildad på Uppsala Universitet, Hyper Island samt inom neuroledarskap. Anna är grundare av Studio How och jobbar i dag med organisations-, team- och ledarutveckling.

 • Fantastisk ögonöppnare och en knivskarp, trovärdig och pedagogisk kursledare
  – Viktoria Fimmerstad, Marknadskommunikatör, Tengbom

Vanliga frågor

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens direktiv kring sammankomster och eftersom inga direktiv i nuläget har publicerats angående mindre evenemang genomförs våra kurser i nuläget som planerat. Vid oro över att delta på plats – eller vid egna symptom på luftvägsinfektion – erbjuder vi möjligheten att delta på distans på kurserna. Vänligen maila webbdagarna@idg.se eller ring 070-7257188 vid frågor om detta. Vi vill även påminna om vår flexibla ombokningspolicy som medger att du kan omboka din plats till framtida kurstillfällen om du med kort varsel, och oavsett anledning, får förhinder att delta på en kurs du är inbokad till.

Kursen passar både dig som precis börjat hålla workshops och dig som har gjort det i flera år. Anledningen till detta är att den teori och de förhållningssätt som behandlas är relevanta oavsett erfarenhet samt att kursmetodiken anpassar sig efter deltagarnas nivå och behov.

Nej! Kursen passar alla som i sin roll ibland behöver förbereda och leda workshops och möten. Metoderna och modellerna är relevanta för olika typer av workshops och möten, som exempelvis utvärderingar, strategi-möten, kreativa sessioner eller grupputveckling.

Ja! Vi går även igenom teori kring människans sociala behov och vad som får grupper att bli framgångsrika samt vilka värderingar, mind-set och beteenden som du som ledare behöver utforska för att facilitera människor till ökad framgång. Som ledare/chef kommer du att lära dig mer om faciliterande ledarskap.

Ja! Du får pdf med alla teorier och modeller samt längre text-dokumentation kopplat till varje del som behandlas på kursen. Du får också foton på alla blädderblock som produceras och gås igenom under kursdagen.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före kursstart. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida kurstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med mycket kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

 • Inspirerande och otroligt lärorikt där jag fick massor av verktyg jag kommer ha stor nytta av. För att vara en endagskurs så var den verkligen maxad
  – Stina Sunesson, Business Area Marketing Manager på Roxtec International

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se datum och boka