Event & Kurser

Certifierad digital marketing manager

Flexibelt certifieringsprogram
Ledande och välkända kursledare
Delta på distans eller i Stockholm

Bli bevisad expert inom digital marknadsföring!

Välkommen till ett flexibelt kursprogram som ger dig eftertraktade kunskaper inom digital marknadsföring. Du får dels en bred överblick av de strategier och arbetssätt som definierar framgångsrik digital marknadsföring just nu – och dessutom djupgående kunskap om hur du hands-on arbetar med viktiga kanaler, plattformar och verktyg.

Upplägget är enkelt: Gå alla fem kurser som ingår i programmet och genomför vår lärorika certifieringsuppgift. Därefter är du certifierad – ett prestigefyllt kvitto på att du kan driva, konvertera och analysera trafik från digitala kampanjer.

Certifieringen är ditt bevis på att du kan

  • Skapa en datadriven och growth-fokuserad marknadsstrategi
  • De arbetssätt och principer som ligger bakom framgångsrik digital marknadsföring
  • Skapa och optimera kampanjer i Google Ads och Facebook Ads
  • Analysera trafiken på din sajt och i detalj mäta utfallet av digitala kampanjer
  • Skapa och implementera en modern SEO-strategi – och få den att driva relevant trafik
  • Skapa en kundfokuserad helhet av dina marknadsaktiviteter inom exempelvis sociala medier, e-postmarknadsföring, SEO, SEM, display och influencersamarbeten

Så här enkelt blir du certifierad

Steg 1: Delta på dessa fem endagskurser


Alla kurser erbjuds även som distanskurser.
Gå in på respektive kurssida för att se kursdatum – eller lämna en intresseanmälan så får du en överblick av alla kursdatum per mail.

 

Steg 2: Klara vår lärorika certifieringsuppgift

I uppgiften jobbar du med att optimera din egen organisations marknadsföringsarbete, vilket gör det mycket värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Det är ett perfekt sätt att omsätta dina kunskaper i praktiken. Läs mer om uppgiften i vår FAQ längre ner.

 

Steg 3: Grattis! Du är nu certifierad digital marketing manager

Certifieringen är ett kvitto på att du besitter moderna kunskaper om digital marknadsföring.

  • Webbdagarna Academy är bäst. Så enkelt är det. Proffsiga, kunniga, inspirerande, strukturerade. Jag vill gå alla era kurser!
    – Åsa Holmqvist Ekman, Digital & Marketing project coordinator, DS Smith

Experterna som utbildar dig

 

Jag är intresserad – vad gör jag nu?

Gå in på respektive kurssida och säkra din plats själv till de kursdatum du vill delta på, eller lämna en intresseanmälan och luta dig tillbaka – så hjälper vi dig.

 

Vanliga frågor

Uppgiften består av både kunskapstest och case. Uppgiften skickas till dig digitalt efter att du gått den femte kursen i programmet. I caset jobbar du med ett antal utmaningar och frågeställningar kring digital marknadsföring, kopplat till just din organisation, som du ska lösa med hjälp av de kunskaper du fått från kurserna. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisations marknadsföringsarbete i caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt. Caset är framtaget av Webbdagarnas redaktion tillsammans med kursledarna i programmet.

Räkna med att det tar cirka 1-3 arbetsdagar att genomföra hela certifieringsuppgiften – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför allt i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor. Om du blir godkänd får du ett fysiskt certifieringsdiplom och ett digitalt emblem. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Certifieringen är ett kvitto på att du har gått Sveriges kanske allra mest hyllade och aktuella kurser inom digital marknadsföring – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken. Du kan använda detta bevis på dina kunskaper som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din nuvarande arbetsgivare, dels genom att ha investerat i din kompetensutveckling och dels då du i certifieringsuppgiften arbetar hands-on med din organisations egna utmaningar och möjligheter inom digital marknadsföring.

Du väljer ordningen helt själv. Det finns ingen deadline utan du väljer själv när du ska gå kurserna samt slutföra uppgiften.

Lämna en intresseanmälan här på sidan eller maila webbdagarna@idg.se så återkommer vi med prisförslag för resterande kurser.

Ja – certifieringen och den tillhörande uppgiften är helt valfri. Alla kurser kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de företag vi redan utbildat

Boka kursen här »