Event & Kurser
Möt Charlotta Lundström, Botkyrkabyggen – som lyckats bli dubbelt prisbelönt för sin ärliga kommunikation

Möt Charlotta Lundström, Botkyrkabyggen – som lyckats bli dubbelt prisbelönt för sin ärliga kommunikation

Genom små medel, modet att lyfta fram geografisk plats istället för bolaget, samt viljan att underlätta journalisters arbete lyckades Botkyrkabyggen nå ut i samhällsdebatten. För det krävdes ärlighet: Vilka är vi och vilka vill vi vara? Därifrån byggdes strategier, relationer och verktyg för att få en god mediabild.

Hej Charlotta Lundström, pressansvarig på Botkyrkabyggen, som 2020 både fick Stora Kommunikationspriset och blev Årets samhällsaktör. Vad har lärt dig mest – i karriär eller livet i stort?

Att respektera andras kunskap och uppdrag är ett oslagbart redskap för hållbara resultat och relationer. Det gäller i möten med både journalister, chefer och kollegor, familj och vänner.

Berätta om en wow-upplevelse i ditt jobb?

Invigningarna av nya offentliga konstverk gjorda av Fittjabor. Den glädjen och stoltheten är årets höjdpunkt. Idag finns seniorernas-, tioåringarnas-, mammornas- och systrarnas konst på bästa plats i Regnbågsparken. Här omsätter vi FN:s globala mål om social hållbarhet i praktiken. Det trumfar alla möten jag haft med nationella och internationella politiker.

Dela ditt största (eller näst största ️) misstag med oss?

Jag var journalist när stormen Gudrun härjade 2005 och blandade ihop kvadratmeter och hektar i rapporteringen om förstörd skog. Det blev… väldigt fel. Lärdomen är att alltid kolla upp sådant du inte hanterar dagligdags, speciellt om det har med siffror att göra vilket är min svaghet än idag.

Vad kan Webbdagarnas publik förvänta sig att få med sig från din föreläsning?

Att se möjligheterna i möten med journalister och vikten av att respektera deras uppdrag. Hur du blir en del i det offentliga samtalet genom att inte bara fokusera på varumärket. Och så bjuder jag på konkreta tips och exempel.

“Från rolig slump till samhällsdebatt” Charlotta Lundström talar den 21 april, 2021  »

Skribent: Alexandra Appelqvist, IDG Sverige. Du når mig på alexandra.appelqvist@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.

Skrivet av: Alexandra Appelqvist