Event & Kurser
Möt Siri Wikander som vet varför lärandet är nyckeln till din framgång

Möt Siri Wikander som vet varför lärandet är nyckeln till din framgång

Siri Wikander är en uppskattad expert inom kultur, ledarskap och lärande som besitter den unika kraften att få saker vi upplever som utmanande och snåriga att framstå som väldigt enkla och självklara. I sin interaktiva föreläsning Fem steg till en öppen och lärande organisation utgår Siri ifrån deltagarnas dilemman och ger konkreta exempel på hur man kan tänka kring strategi, samarbete och team. Hon går igenom framgångsrika beteenden för att bygga en öppen kultur och sätt att jobba med lärande, och delar med sig av olika verktyg för att lyckas. 

Hej Siri! Din föreläsning ger känslan att vi står framför – eller kanske mitt i – en förändring i hur vi samarbetar och bygger starka team. Vad blir det allra viktigaste för organisationer som vill lyckas de kommande åren?

Vinnarna är de som framgångsrikt samarbetar över avdelningsgränserna för att lösa kundernas och användarnas utmaningar. Våra arbetsuppgifter har blivit mer komplexa och vi behöver samarbeta för att lösa dem. Som en chef utbrast: ”Aldrig har jag behövt prata så mycket på jobbet som nu.” Och faktum är att vi samarbetar 50% mer idag än för 20 år sedan. Det blir många möten och avstämningar. Förr gick det att lösa saker själv eller inom det egna teamet. Nu måste vi organisera oss kring arbetsuppgifter och prestigelöst testa oss fram och lära oss snabbt för att fortsätta vara relevanta på marknaden.

Vad har lärt dig allra mest – i din karriär eller livet i stort?

Jag har lärt mig allra mest när jag har misslyckats eller när livet har varit svårt. Jag brukar tänka på lärdomarna som kommer efter svåra tider som belöningar som gör att jag kan göra ett bättre jobb som mamma, partner, kollega och chef.

Berätta om en wow-upplevelse i ditt jobb?

När jag jobbade på Scandic så jobbade vi långsiktigt med strategi, kultur, ledarskap och lärande. Det fanns tydliga ramverk samtidigt som vi inom de ramarna testade våra idéer snabbt och också lärde oss snabbt. Vi försökte alltid börja med att hitta ett sätt att mäta effekt och samköra data från kund- och medarbetarundersökningar med geodata. Det var första gången under min karriär som jag kunde mäta framgång och det var oerhört kraftfullt att se att det vi gjorde hade verklig effekt.

Dela ditt största (eller näst största ️) misstag med oss?

Som för många människor är min bästa sida också den sida som ställer till det för mig. Jag är snabb och ibland är jag lite för snabb. Jag tänker på när jag var på första dejten med en kille och föreslog att vi skulle gå på Moderna Museet utan att kolla vad det var för utställning, När vi kom in på utställningen så var hela rummet fyllt av bilder på män som var styckade, malda och upphängda på kors. Efter en stunds obekväm tystnad så viskade min dejt i mitt öra: ”Hon verkar väldigt arg på män….?”. Det kunde ha tagit slut där men vi är fortfarande ett par så här 11 år senare.

Vad kan Webbdagarnas publik förvänta sig av din föreläsning (som dessutom är interaktiv och involverar oss deltagare mer än att enbart lyssna)?

Jag tillhör de som föredrar att föreläsa digitalt. Det är underbart att kunna låta alla prata i mun på varandra i chatten. Och snabbt kunna fånga upp vilka utmaningar som är värst nu och kunna anpassa innehållet efter det. Jag kommer gå igenom framgångsrika beteenden för att överleva i ett arbetsliv som går allt snabbare och är allt mer komplext. Jag kommer tipsa om verktyg och svara på deltagarnas frågor. Det kommer bli en energifylld stund med mycket interaktivitet.

“Fem steg till en öppen och lärande organisation” Siri Wikander talar den 17 november, 2021  »

Skribent: Alexandra Appelqvist, IDG Sverige. Du når mig på alexandra.appelqvist@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.

Skrivet av: Alexandra Appelqvist