Event & Kurser
Pär Lannerö förvandlar digital tillgänglighet från ett dåligt samvete till en inspirerande, meningsfull utmaning

Pär Lannerö förvandlar digital tillgänglighet från ett dåligt samvete till en inspirerande, meningsfull utmaning

Pär Lannerö är kursledare för Webbdagarna Academys omtyckta kurs Tillgänglig Webb. En heldag där du lär dig grunderna för digital tillgänglighet och att förstå användarnas behov, de lagkrav som finns, och vad ni som organisation behöver göra för att nå upp till dem. Pär är expert inom digital hållbarhet och har ett brinnande engagemang för att göra internet mer användbart, tillgängligt, säkert och begripligt.

Hej Pär! Vad kan jag som deltagare på din kurs förvänta mig av dagen?

Kursen förvandlar tillgänglighet från ett dåligt samvete till en inspirerande och meningsfull utmaning. Många har en vag känsla av att tillgänglighet nog är något jag borde – men inte hunnit ta tag i. På bara en dag får du förståelse för användarna, kunskap om lagkrav och en överblick över vad som behöver göras.

Vad kommer jag att ta med mig som jag kanske inte förväntade mig tror du?

Insikterna att tillgänglighet både är ett oväntat brett område och att det är väldigt meningsfullt och roligt att jobba med.

På vilket sätt sticker din kurs ut inom ämnet Tillgänglig webb tycker du?

Eftersom jag som håller i kursen har varit inblandad i både lagstiftning och formulering av standarder och nationella riktlinjer, och dessutom jobbat med både granskning och utveckling kan jag ofta svara direkt på deltagares frågor – även när det gäller ovanligare specialfall.

Och slutligen – vad ska jag säga till mina kollegor för att förklara vikten av digital tillgänglighet?

En betydande del av användarna har behov av tillgänglighet. En del ständigt – andra tillfälligt. Om vi inte möter deras behov blir de i praktiken diskriminerade. Skärpta lagkrav gör att allt fler organisationer måste bli bättre på tillgänglighet. Andra kan tjäna pengar på att röja undan så många hinder och besvärligheter som möjligt. Och oavsett anledning behöver alla bemöta användare respektfullt.

Pär Lannerö har glasögon, svart tröja och gula hörsnäckor

Pär Lannerö, kursledare.

Tillgänglig Webb – Nya lagkrav och möjligheter. Webbdagarna Academy heldagskurs ger dig överblick över vad du behöver göra.

Läs mer om och boka kursen »

Skribent: Alexandra Appelqvist, IDG Sverige. Du når mig på alexandra.appelqvist@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.

Skrivet av: Alexandra Appelqvist