Event & Kurser
Nicole A. Michaelis: “Sluta tala om för dina kunder vem du är. Visa dem istället.”

Nicole A. Michaelis: “Sluta tala om för dina kunder vem du är. Visa dem istället.”

Nicole A. Michaelis är Senior UX writer på Spotify, och har jobbat med en rad stora företag både inom och utanför Sverige, bland annat Chan Zuckerberg Foundation och SSAB. Hon anser sig själv vara en “jack of all trades” när det kommer till content för olika industrier. Nicole brinner för att förtydliga språk och användarupplevelse för att göra det snyggt, enkelt och tillgängligt. Hon driver också Content Rookie, den största podden inom Content Design.

Du är publicerad författare och skriver poesi. Är UX-text och poesi motpoler eller hänger de tvärtom samman?

Jag är övertygad om att alla med en passion att hitta det där exakta sättet att säga något har potential att bli både en stor poet och UX Writer. Kompetensen och förmågan som krävs liknar faktiskt varandra. Många iterationer, invägandet av olika perspektiv, och ett omsorgsfullt val av ord är förutsättningen för bra UX lika mycket som att skriva en dikt som väcker starka känslor hos sin läsare.

Vad har lärt dig mest (i din karriär eller livet i stort)? 

Det existerar inget once size fits all. Vare sig det gäller kommunikation mot vänner, familj, företag, kunder, produkter, funktioner, så fungerar varje liten del bäst om den är skräddarsydd för personen som ska interagera med den. Jag tror att det är helt avgörande att hitta rätt sätt att kommunicera – personligen, i en app, på en webbplats – för att bygga ett starkt engagemang, förståelse och hjälpa människor att samverka med varandra såväl som med varumärken.

Vad är din go to för inspiration?

Naturen. Mänsklig interaktion, särskilt utanför min bubbla. Och fantastiska berättelser, förr och nu, på TV eller i böcker, publikationer.

Vilken första mening kommer att inleda din föreläsning?

Sluta tala om för dina kunder vem du är. Visa dem istället.

“Läs mer om Webbdagarna 18-19 april, 2023  »

 

Skribent: Webbdagarnas redaktion. Du når oss på webbdagarna@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.