Event & Kurser
Lotta Wollentz: “Lyckas vi för ofta har vi inte varit tillräckligt bra på att spänna bågen”

Lotta Wollentz: “Lyckas vi för ofta har vi inte varit tillräckligt bra på att spänna bågen”

Lotta Wollentz jobbar som Co-lead & Head of Strategy på ICA Gruppens innovationshub ICAx. Hon har en långtgående passion för digital affärsutveckling och att våga utmana existerande sanningar genom datadrivna analyser och insikter. På Webbdagarna kommer Lotta att berätta om bakgrunden till ICA Gruppens lansering av en spännande innovationshub, vilka verktyg och metoder som varit vägen till framgång, och om styrkan i att ha en lärande kultur. 

Hur skulle du definiera vart vi står 2022?

Vi står i en värld där det känns som att livet och omvärlden snurrar allt snabbare runt omkring oss. Samtidigt kan jag ibland också bli förvånad över att vi inte har kommit längre i vissa delar såsom hur vi använder automatisering för att förbättra såväl service som effektivitet. Vi står inför en omdefiniering av vad som är digitalt/verkligt är. Där gränserna redan har påbörjat, men i allt större utsträckning kommer att, suddas ut mellan den virtuella och den verkliga världen.

Vad är det allra viktigaste för företag som vill lyckas de kommande åren? 

Jag tror att det viktigaste för företag är att kunna balansera sin kraft på att dels sätta upp tydliga mål/missions och följa dessa. Men även att vara snabbrörlig, och jobba iterativt och utforskande för att ständigt utveckla sitt erbjudande och omdefiniera sin identitet.

Vilken är den värsta fällan att kliva i gällande sitt yrkesliv? 

Att inte våga/hinna förstå saker på djupet och ställa följdfrågor när det behövs. Att inte vilja visa sårbarhet eller att inte lyssna på sin inre drivkraft. När man gör något för att man tror att det är rätt väg, men att magkänslan inte är där, är det sällan framgångsrikt.

Ge oss ditt bästa råd?

Ha kul och se till att omge dig med grymma personer – då får du flow.

Vilken del är nyckeln i ett framgångsrikt samarbete och/eller ett starkt team?

Sårbarhet, feedback och att bygga på och med varandras styrkor – det skapar en psykologisk trygghet som bäddar för att allas åsikter flödar in till en mer helomfattande verklighetsbild.

Vilken är din favorit podcast/tv-serie?

Businessmässigt tycker jag Killander & Björk har spännande gäster och bra frågeställningar. Just nu kollar vi igenom alla Seinfeld avsnitt när man ”bara vill vila ögonen” på något – otroligt hur bra den serien står sig än idag.

Vad är din go to för inspiration?

Jag gillar corporate rebels linkedin sida för inspiration kring hur man kan bygga nya ohierarkiska organisationer. Lyssnade även på Amy Webb på SXSW och jag slås än en gång av att hon har slående trend- och framtidsspaningar som också ramas in med en bra och rolig berättarstil och story.

Vad kommer att överraska oss mest med din programpunkt på Webbdagarna?

Svår fråga, men kanske ICAx dedikerade fokus på lärande och ej lyckosamma projekt. Lyckas vi för ofta har vi inte varit tillräckligt bra på att spänna bågen, så vi följer den KPIn kontinuerligt och jobbar för att vi ska ha en tillräckligt “låg” hit rate på våra projekt.

“Läs mer om Webbdagarna 3-4 maj, 2022  »

Skribent: Webbdagarnas redaktion. Du når oss på webbdagarna@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.