Event & Kurser
Därför är en flexibel organisation ett måste för företag som vill lyckas

Därför är en flexibel organisation ett måste för företag som vill lyckas

Carl Kamm har tillsammans med Philip Ahlqwist grundat byrån New Kin som reducerar varumärkessvinn. Han har över 14 års erfarenhet i kommunikationsbranschen där han utvecklat nyskapande varumärkesdrivande distributionsstrategier, digitala strategier, tillväxtstrategier och aktiveringar tillsammans med kunder som Subway, General Mills (Häagen Dazs, Old El Paso), Essity (Libero, Libresse), Coca Cola. Många priser har tilldelats Carl, bland annat har han belönats med Cannes Lions, Eurobest och Lovie Awards. Han sitter i ledningsgruppen för Medieinstitutet.

Vad är det allra viktigaste för företag som vill lyckas i framtiden?

Individen först – I ett snabbt förändrande landskap där automatisering och hyper effektivitet får större påverkan genom AI och machinelearning så är jag övertygad att det kommer krävas att organisationer sätter individen först för att addera värde inom kreativitet och andra delar.

Flexibilitet – Idag behövs en flexibel organisation. Talent before location osv. Det går ihop med att sätta individen först. Att parallellt med det bygga en flexibel organisation som i dagens snabba förändringslandskap kan anpassa sig, sitt erbjudande och sin marknadsposition mot det ständigt flytande kreativa monopolet.

Kunskapsöverföring – Alldeles för många organisationer idag har avdelningar eller team som jobbar i silos vilket ger en negativ effekt på företagets tillväxt. Kan man facilitera kunskapsöverföring genom team och avdelningar krattar man manegen för ett minskat kunskaps-svinn och därigenom framtida utveckling och framgång.

Vilken del är nyckeln i ett framgångsrikt samarbete och/eller ett starkt team?

Det finns såklart många delar och nyckeln beror självklart på individerna i teamet. Generellt skulle jag säga, nyfikenhet, kunskapsöverföring, att släppa egot och sätta uppgiften först är nyckeln för ett framgångsrikt samarbete och ett starkt team.

Vilken är den värsta fällan att kliva i gällande sitt yrkesliv?

Att säga ja för mycket och genom det bli tvingad att göra saker du mår dåligt av.

Ge oss ditt bästa råd?

Var nyfiken, ambitiös och noggrann med detaljer.

Vilken är din favorit podcast/tv-serie?

Tv-serie – The Wire. Podcast – All in, How I built this, Dela en flaska

Vad är din go to för inspiration?

Livet – Att hitta inspiration in vardagen.

Vad kommer att överraska oss mest med er programpunkt?

Det som kommer överraska er mest är hur vanligt det är att vi gör misstag som är enkla att justera för att få mer effektfulla resultat.

Vilken första mening kommer att inleda er föreläsning?

Det får vi se, vi överväger alternativen noga. 😉

“Läs mer om Webbdagarna 18-19 april, 2023  »

 

Skribent: Webbdagarnas redaktion. Du når oss på webbdagarna@idg.se.

 

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.