Event & Kurser

ChatGPT och content – halvdag

Analysera och optimera ditt content
Erfaren och kunnig kursledare
Få insikter kring användning av AI

Så jobbar du smartare och mer kreativt med hjälp av AI

Välkommen på en spännande halvdagskurs om hur ChatGPT kan användas inom SEO, sociala medier och som kreativitetshöjare. Som deltagare får möjlighet att utforska hur du kan använda ChatGPT för att optimera din marknadsföring och skapa mer engagerande innehåll genom att applicera AI i ditt innehållsskapande. Arbeta smartare, optimera bättre, höj din strategiska nivå och lägg tid på det som är viktigast.

Kursen består av tre konkreta användningsområden: SEO, sociala medier och som kreativt bollplank. Du får inom varje område konkreta tips och användbara verktyg för att enkelt integrera AI i ditt dagliga arbete. Särskilt fokus läggs på hur du praktisk kan använda ChatGPT men även diskussioner kring utmaningar och möjligheter med olika användningsområden inom AI ingår.

Kursen är perfekt för dig som arbetar som marknadschef, marknadsförare, projektledare, kommunikatör eller i en annan roll inom digital marknadsföring och kommunikation där du tror att du skulle ha nytta av att förstå hur du kan använda AI i ditt dagliga arbete.

Aktuella kursdatum

Distans
28 augusti
Stockholm
28 augusti
Pris: 3 900 kr (Distans)
Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Distanskursen äger rum i Zoom.

Omfattning: En halvdag, 08.30-12.00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya kurstillfällen

Exempel på vad du lär dig som deltagare

 • Hur ChatGPT och AI kan effektivisera innehållsarbetet
 • Hur du kan ta hjälp av ChatGPT i SEO
 • Hur du tar fram en contentplan och stategi för sociala medier med hjälp av ChatGPT
 • Att använda ChatGPT som kreativt bollplank kring koncept, varumärke och strategi

Kursledare: Emil Björnius

Emil Björnius är senior content marketing manager på byrån Aimfor och har lång erfarenhet av att arbeta som copywriter samt med content. Emil är utbildad både vid Örebros universitet och Berghs School of communication. Han har en extra förkärlek för ny teknik och har djupdykt i möjligheterna som AI och ChatGPT erbjuder.

Kursprogrammet

Kursen pågår mellan klockan 08.30-12.00 och innehåller föreläsningar blandat med övningar, tiderna är ungefärliga. Under halvdagen kommer flera pauser att genomföras.

08.30 Välkomna och kort presentation

Introduktion och AI:s historia

Jobba mer effektivt med SEO

 • Så använder du ChatCPT för att skapa optimerade texter
 • Exempel och best practices
 • AI-genererad text – fördelar och utmaningar

AI och Sociala medier

 • Tonalitet, målgrupper och plattformar
 • Skapa en social medie-strategi
 • Captions och hashtags

Din nya kreativa kollega

  • Rewrite, payoff, rubriker och varumärke

11.45 – 12.00 Q&A, sammanfattning och avslut

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 4 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med en dator/laptop då övningarna under kursen sker digitalt.

I ditt välkomstmail får du kursmaterialet som vi jobbar med under kursen. Efter genomförd kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren efter kursen för att få fortsatt stöd.

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under kursen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis övningarna har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls via en länk som du får per mail cirka en vecka innan kursstart.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till webbdagarna@idg.se. Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss genom att maila webbdagarna@idg.se.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se kursdatum och boka