Event & Kurser

Missa inte Offentlig sektor-spåret på Webbdagarna Stockholm

Webbdagarna Offentlig sektor flyttar till Webbdagarna Stockholm

Webbdagarna Offentlig sektor är vårt specialevent riktat till dig som jobbar med digitala kanaler inom den offentliga sektorn i Sverige. Vi har gjort detta event sedan 2014 med hundratals nöjda deltagare hittills.

Från 2017 och framåt äger Webbdagarna Offentlig sektor rum under Webbdagarna Stockholm. Som deltagare får du därmed det bästa av två världar – dels den maffiga upplevelsen av att delta på Webbdagarna Stockholm och dels får du ta del av skräddarsytt innehåll som är anpassat för just din roll i offentlig sektor.

Missa inte Offentlig sektor-spåret på Webbdagarna Stockholm

Läs mer här

Här är några av de mest hyllade talarna på tidigare års Webbdagarna Offentlig sektor:

 

  • Annie Machon, writer, speaker and former MI5-officer: The war on concepts
    We all go into public sector work with a desire to make a difference – to protect people, help people, and potentially save lives. And we do this within the legal limits established by our governments. But what if our governments inadvertently take a wrong turn? Drawing on her background as a former intelligence officer with the UK MI5 and subsequent political campaigner, Annie Machon will be discussing the wider implications of our work around issues such as the war on drugs, the war on terror, the war on the internet, whistleblowers, and much more.
  • Hans Renman, utbildningsentreprenör: Innovation och ledarskap i en digital tidsålder
    Digitaliseringen av samhället har inte bara utmanat processer och tjänster utan har också satt ett ökat fokus på innovationens betydelse. Varför är innovation också en viktig fråga för det offentliga Sverige och vilka nya krav ställer innovation på organisation, kultur och ledarskap? Hans Renman ger bland annat exempel på hur snabbrörliga teknikföretag som Google och Apple arbetar strategiskt med innovation och ledarskap och hur man som medarbetare och chef inom offentlig sektor kan göra för att medverka till en mer innovativ arbetsplats.
  • Maria Niemi, kommunikationsstrateg: Så når du fler med normkreativ kommunikation
    Vill ni rekrytera män till kvinnodominerade yrken? Vill ni att fler HBTQ-personer ska hitta er? Tycker ni att er personalstyrka är lite väl homogen? Och hur gör man egentligen alla nöjda och glada? I dagens rusande takt i sociala medier gäller det att hänga med. Med normkreativ, inkluderande kommunikation kan ni få fler att känna sig sedda och välkomna, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning och funktionsvariation känner sig sedda och inkluderade. Maria Niemi ger dig sju tips som verkligen fungerar.
  • Niklas Huss: digital expert & konsult: Om digitalisering – i går, i dag och i morgon
    Med exempel från både Sverige och övriga världen kommer Niklas Huss att visa vilken förändringsresa digitaliseringen tar oss med på. Och offentlig sektor ligger långt framme när det gäller den digitala transformation. Det gäller att utnyttja både de data och den passion för verksamheten som finns inom organisationen redan i dag.
  • Micco Grönholm, kommunikationsdirektör: Vad innebär det att ta internet på allvar?
    Helsingborgs stad har en ovanligt bejakande grundinställning till internet och digital kommunikation i stort. Utöver att använda sociala medier som kommunikationskanaler har staden lyckats att i stort och smått använda internets möjligheter som en del av den kommunala verksamheten. I grunden handlar det om ett nytt förhållningssätt; om den gamla staden var Nationalencyklopedin så är den nya staden Wikipedia.
    Inspireras av konkreta exempel och handfasta tips från Helsingborgs stad – innehavare av titlarna Sveriges IT-kommun och Årets Tillväxtkommun.
  • Magnus Petzäll, CIO på Domstolsverket: Digitalisering inom offentliga organisationer – hur fungerar det egentligen
    Lyssna till när Magnus Petzäll, CIO på Domstolsverket, berättar om hur han organiserar digitaliseringsarbetet för Sveriges Domstolar. Magnus tar upp allt ifrån utmaningar till omställning av arbetsuppgifter, kompetens och organisation. Han delar även med sig av konkreta lärdomar som går att applicera i digitaliseringsarbetet – oavsett var du jobbar.
  • Sofia Rasmussen, VD på Rasmussen Analys; Med unga som målgrupp
    Att nå och kommunicera med den unga målgruppen är en av de största utmaningarna i många organisationer. Hur kan man fånga uppmärksamheten hos en grupp som är så snabbrörlig, informationsmättad och kräsen? Sofia Rasmussen har studerat den unga generationens värderingar och livsstilar i snart tio år och driver idag analysföretaget Rasmussen Analys. Utifrån kunskap om förändrade värderingar, prioriteringar, önskningar och farhågor hos den unga generationen angriper Sofia frågan om hur vi bäst kommunicerar med dagens unga och vilka kanaler som lämpar sig bäst för samhällets digitala natives; de unga.
  • Björn Hagström, strateg på Örebro kommun: Så jobbar organisationer inom offentlig sektor med öppna data och så drar du nytta av det
    Vad är öppna data och hur jobbar organisationer inom offentlig sektor med det? Hur kan du dra nytta av de öppna datakällorna som finns tillgängliga och skapa ökad innovation och nya mervärden och tjänster för användarna? Björn Hagström, strateg på Örebros kommum, låter oss ta del av flera exempel på kreativa och uppskattade initiativ som du definitivt kommer att inspireras av och faktiska case; bakgrund, syfte, förväntade resultat och faktiska utfall.
  • Bo Dahlbom, professor vid IT-universitetet i Göteborg: Data är den nya oljan
    Hur ritar dataexplosionen om kartan för den offentliga sektorn? Vad händer när skola och sjukvård äntligen börjar använda Internet? Hur många generaldirektörer behövs i en förvaltning som ligger på nätet? Och hur långa blir handläggningstiderna när ansökningar hanteras automatiskt?
    Bo Dahlbom är en känd debattör och föreläsare om IT och Internets betydelse som samhällsförändrare. Han är är professor vid IT-universitetet i Göteborg och forskningschef vid Sustainable Innovation. Han är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, styrelseordförande i Aktivering, medlem av av styrelsen för Sandvik Utbildnings AB/Göranssonska skolan och ledamot av regeringens Samordningsråd för smarta elnät. Han debatterar, skriver och håller föredrag om framtiden.
  • Marcin de Kaminski, Policy specialist – Freedom of expression/ICT: Att förändra världen med internet som plattform
    Marcin de Kaminski är aktivisten som blev forskare som blev byråkrat. Efter att ha spenderat tjugo år på internet bestämde han sig för att pröva nya vägar, och hamnade på den svenska biståndsmyndigheten Sida. Nu arbetar han med yttrande- och nätfrihetsfrågor och har som uppdrag att se till att Sverige blir bättre på att använda IT och teknik i biståndet. Kan man verkligen förändra världen med internet som plattform? Ptja, det är väl ungefär precis det vi kan.

Missa inte Offentlig sektor-spåret på Webbdagarna Stockholm

Läs mer här

Frågor? Hör av dig på webbdagarna@idg.se