Event & Kurser

Förändringsledning och digital transformation

99,3% nöjda deltagare hittills
Inspirerande och kunniga kursledare
Stärk din motståndskraft

Verktyg för att skapa nya marknader, produkter och affärsmodeller

Vi lever i en tid av konstant förändring där kompetens att leda både ökad digitalisering och mer traditionella förändringar blir allt viktigare. Digitaliseringens framfart skapar både möjligheter och utmaningar och forskning visar att organisationer med hög innovationsförmåga och förändringskompetens står sig bättre i den digitala transformationen på dagens disruptiva marknad.

Vill du få kompetens för att kunna skapa en förflyttning mot nya marknader, produkter, värdekedjor och affärsmodeller? Vill du förstå hur du kan använda data och digitala verktyg för att kunna använda och utveckla hela din organisation? Under dagen kombineras teori och inspiration för att skapa lärande, reflektion och för att lösa problem. Du får möjlighet att individuellt och i grupp reflektera över hur både du och din organisation kan öka er förändringskompetens.

Den här kursen är för dig som arbetar som marknadschef, kommunikationschef, projektledare, affärsutvecklare eller i en liknande roll där du behöver leda förändring och hitta möjligheterna som den digitala transformationen ger just er verksamhet.

Lämna intresseanmälan

Pris: 7 950 kr (Distans) | 8 950 kr (Stockholm)
Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Distanskursen äger rum i Zoom

Kursen i Stockholm äger rum på Usine Conference, Västgötagatan 2-4 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 20 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se eller ring 08-453 60 00

Det här lär du dig på kursen

 • Att identifiera och utveckla de organisatoriska beteenden som hindrar och främjar förmågan att lösa komplexa problem
 • Grunderna i designmetodik och användarcentrerad utveckling
 • Ett ramverk kring förändring av kultur och beteenden – The Critical Few av Jon Katzenbach
 • Kartlägga din egen organisation med hjälp av “Six stages of digital transformation”
 • Leda och organisera komplexa förändringssamarbeten
 • Samverkan i partnerskap – att samarbeta med sina konkurrenter
 • Verktyg och metoder för att facilitera omställning, våra bästa tips för hur man flyttar en grupp eller organisation framåt från A till B

Kursledare: Klara Adolphson VD & senior rådgivare innovationsledning

Klara har över 20 års erfarenhet av att hjälpa organisationer och individer att utveckla sitt ledarskap och sin förändringskompetens. Hon är utbildad Kaospilot och författare till två böcker om förändring. Hon är även en erfaren ledare och har tidigare arbetat på Ledarna, Vinnova, Doberman samt på PwC Experience Center.

Klara har skapat en rad ledarskapsutbildningar och initiativ, bland annat Decoding X på Stockholm School of Economics Executive Education, Framtidens kvinnliga ledare och Innovationstalangerna. Hon är en uppskattad föreläsare inom näringslivet och på skolor som t.ex Hyper Island. I mars 2021 grundade Klara Innovation Leadership Group.

Hanna Elving, senior rådgivare Innovation och förändringsledning

Hanna är expert på strategiska partnerskap och har en passion för värdeskapande i gränssnittet mellan offentlig sektor och innovativa nystartade företag. Hon har en bakgrund som förändringsledare i Nacka Kommun, är grundare av Swedish Edtest – en testbädd för edtech och digitalt lärande.

Hanna har stor erfarenhet av affärsutveckling inom grön teknik och hållbarhet från sina många år i Kina. Hanna har även en bakgrund som politisk rådgivare för moderata partiledningen 2006-2014 och som seniorkonsult på Gullers Grupp. Hanna är en erfaren moderator, facilitator och uppskattad föreläsare.

Kursprogrammet

I varje del ingår en interaktiv workshop

 

09.00-09.45 Konstant förändring och en disruptiv marknad

 • Dagens omvärld och extern förändring – trender och teknik
 • Exempel på digital transformation inom marknad och kommunikation
 • Vikten av att framtidssäkra sitt ledarskap, sin organisation och sin affär

 

09.45-10.30 Kartlägg din digitala transformation – möjligheter och utmaningar

 • Introduktion av Six stages of digital transformation
 • Kartläggning av de olika stegen för din organisation
 • Analys av både möjligheter och utmaningar
 • Ramverk för att identifiera och utveckla de organisatoriska beteenden som hindrar och främjar förmågan att lösa komplexa problem


10.30-10.45 Förmiddagspaus

 

11.00-12.00 Att skapa förändring och få saker att ske

 • Effektiva verktyg inom förändringsledarskap
 • Att driva förändring genom samarbeten
 • 7 principer för riktiga partnerskap


12.00-13.00 Lunchpaus

 

13.00-13.45 Kultur, beteenden och tekniska framsteg

 • Kulturarbete för att påverka centrala beteenden – the critical few
 • Hur organisationer, människor och affärsmodeller påverkas av och påverkar digitalisering och affärsmodeller
 • Exempel på kulturförflyttningar


13.45-14.30 Ledarskapet i fokus under förändring

 • Att använda facilitering som ledare
 • Visioner för att leda åt rätt håll
 • Behovet av att innovera ledarskapet – att gå från kontroll till trädgårdsmästare
 • Verktyg och metoder för att facilitera omställning, våra bästa tips för hur man flyttar en grupp eller organisation framåt från nuläge till önskat läge


14.30-14.45
 Eftermiddagspaus

 

14.45-15.45 Design for change – skapa resultat

 • Att lägga grunden för att bygga förändringsförmåga i team och organisationer
 • Designmetodik och samskapande – ett kraftfullt förändrings- och innovationsverktyg för att möta utmaningar och förändra sättet som människor tänker, känner, agerar och skapar resultat.


15.45-16.00 Sammanfattning, frågor och avslut

 

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls via en länk som du får per mail cirka en vecka innan kursstart.

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 4 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Efter avslutad kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren efter kursen för att få fortsatt stöd.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till webbdagarna@idg.se. Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss genom att maila webbdagarna@idg.se.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Passar inte datumen? Lämna din mailadress här så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen.

Se kursdatum och boka