Event & Kurser

Diplomerad projektledare – marknadsföring & kommunikation

Projektledning från start till mål
Hundratals nöjda deltagare hittills
Erfaren och omtyckt kursledare

För dig som vill utvecklas som projektledare

Välkommen till en praktisk projektledarkurs som ger dig strukturer för hur du planerar och driver ett lyckat projekt inom marknadsföring och kommunikation – och som gör dig till Diplomerad projektledare efter avslutad kurs. Hela kursen är uppbyggd kring ett faktiskt projekt med alla dess olika beståndsdelar, och vi hanterar projektet hela vägen, från idé till avslut. Fokus ligger på projektets viktigaste del – den planerande fasen – med de olika metoder och verktyg som behövs. Den belyser även hur lagda planer följs upp, hur ett projekt avslutas (leverans) och utvärderas.

Kursen använder sig av en generell projektmodell som används under hela kursen och som du själv kan använda fritt i dina kommande projekt. Efter kursen har du konkreta verktyg för att lyckas med ditt projekt på bästa sätt.

Kursen är perfekt för dig som ska arbeta som projektledare eller delprojektledare i ett projekt inom marknadsföring, kommunikation eller webb – eller agera beställare av projekt.

Aktuella kursdatum

Distans
8-9 oktober
Stockholm
8-9 oktober
3-4 december
Pris: 15 900 kr
Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Distanskursen äger rum i Zoom.

Kursen i Stockholm äger rum på Usine Conference, Västgötagatan 2-4, Stockholm.

Omfattning: Två heldagar, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya kurstillfällen

Exempel på vad du lär dig som deltagare

 • Projektmodell, projektdefinition och projektmål
 • Kravspecifikation
 • GANT & PERT
 • Tidsplaner, riskanalys och projektorganisation
 • Informationshantering
 • WBS – leveranser

Kursledare: Andreas Giselgren

Andreas är en omtyckt utbildare med stor erfarenhet av Projektledning. Han har en förmåga att snabbt läsa av och skapa sig ett helhetsperspektiv och därefter agera på bästa sätt. Hans sätt att interagera med människor skapar trivsel, motivation och goda resultat.

Andreas har flerårig erfarenhet av projektledning och systemadministration från IT-sektorn. Utöver det är han en erfaren eventproducent med väletablerat företag.

Upplägg & program

Kursen går över två heldagar och innehåller föreläsningar, grupparbeten och enskilda övningar för bäst praktisk tillämpning. I kursen tillämpas en sammanhållen modell som bygger på praktiska mallar som distribueras elektroniskt, och som får behållas och användas praktiskt i den egna organisationen efteråt. Deltagarna delas in i grupper och arbetar med ett fiktivt kommunikationsprojekt, som hanteras hela vägen från idé till avslut, genom kursen. Materialet som används stödjer IPMA/PMI-certifiering.

Dag 1

09.00-10.30 – Projektmodeller och typer av projekt

10.30-10.45 – Förmiddagspaus

10.45-12.00 – Kravspecifikation & projektdefinition

12.00-13.00 – Lunchpaus

13.00-14.30 – Projektmål

14.30-14.45 – Eftermiddagspaus

14.45-16.00 – Aktiviteter & WBS – leveranser

Dag 2

09.00-10.30 – Tidplaner – GANT & PERT

10.30-10.45 – Förmiddagspaus

10.45-12.00 – Riskanalys

12.00-13.00 – Lunchpaus

13.00-14.30 – Organisation, informationshantering & styrning

14.30-14.45 – Eftermiddagspaus

14.45–16.00 – Granskning, avslut & uppföljning av projekt

 • Kursen överträffade mina förväntningar. Proffsig kursledare och inspirerande diskussioner med deltagarna
  – Lina Sundberg, Projektledare, StringCon AB

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under kursen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis övningarna har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls via en länk som du får per mail cirka en vecka innan kursstart.

Fler vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 4 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med en dator/laptop då övningarna under kursen sker digitalt.

I ditt välkomstmail får du kursmaterialet som vi jobbar med under kursen. Efter genomförd kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren efter kursen för att få fortsatt stöd.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till webbdagarna@idg.se. Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss genom att maila webbdagarna@idg.se.

 • Mycket bra och intressant information
  – Sara Skyttner, Digitaliseringsstrateg, Älvkarleby kommun

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se kursdatum och boka