Event & Kurser

Diplomerad projektledare – marknadsföring & kommunikation

Delta på distans eller i Stockholm
Hundratals nöjda deltagare hittills
Erfaren och omtyckt kursledare

För dig som vill utvecklas som projektledare

Välkommen till en praktisk projektledarkurs som ger dig strukturer för hur du planerar och driver ett lyckat projekt inom marknadsföring och kommunikation – och som gör dig till Diplomerad projektledare efter avslutad kurs. Hela kursen är uppbyggd kring ett faktiskt projekt med alla dess olika beståndsdelar, och vi hanterar projektet hela vägen, från idé till avslut. Fokus ligger på projektets viktigaste del – den planerande fasen – med de olika metoder och verktyg som behövs. Den belyser även hur lagda planer följs upp, hur ett projekt avslutas (leverans) och utvärderas.

Kursen använder sig av en generell projektmodell som används under hela kursen och som du själv kan använda fritt i dina kommande projekt. Efter kursen har du konkreta verktyg för att lyckas med ditt projekt på bästa sätt.

Kursen är perfekt för dig som ska arbeta som projektledare eller delprojektledare i ett projekt inom marknadsföring, kommunikation eller webb – eller agera beställare av projekt.

Aktuella kursdatum

Distans
4-5 oktober
Stockholm
8-9 november
Pris: 11 950 kr (Distans) | 13 950 kr (Stockholm)
Våra kurser blir ofta fullbokade. Säkra din plats i god tid.

Distanskursen äger rum i Zoom

Kursen i Stockholm äger rum på Foundry (fd IDG), Magnus Ladulåsgatan 65 på Södermalm

Omfattning: Två heldagar, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya kurstillfällen

Exempel på vad du lär dig som deltagare

 • Projektmodell, projektdefinition och projektmål
 • Kravspecifikation
 • GANT & PERT
 • Tidsplaner, riskanalys och projektorganisation
 • Informationshantering
 • WBS – leveranser

Kursledare: Peter Davidson

Peter är en mycket duktig pedagog och erfaren utbildare inom projektledning, affärsutveckling, processledning & ledarskap.

Med van hand kommer han att leda dig genom denna praktiska kurs, och se till att du får med dig den kunskap du behöver för att lyckas med dina kommande projekt inom marknadsföring och kommunikation.

Upplägg & program

Kursen går över två heldagar och innehåller föreläsningar, grupparbeten och enskilda övningar för bäst praktisk tillämpning. I kursen tillämpas en sammanhållen modell som bygger på praktiska mallar som distribueras elektroniskt, och som får behållas och användas praktiskt i den egna organisationen efteråt. Deltagarna delas in i grupper och arbetar med ett fiktivt kommunikationsprojekt, som hanteras hela vägen från idé till avslut, genom kursen. Materialet som används stödjer IPMA/PMI-certifiering.

Dag 1

09.00-10.30 – Projektmodeller och typer av projekt

10.30-10.45 – Förmiddagspaus

10.45-12.00 – Kravspecifikation & projektdefinition

12.00-13.00 – Lunchpaus

13.00-14.30 – Projektmål

14.30-14.45 – Eftermiddagspaus

14.45-16.00 – Aktiviteter & WBS – leveranser

Dag 2

09.00-10.30 – Tidplaner – GANT & PERT

10.30-10.45 – Förmiddagspaus

10.45-12.00 – Riskanalys

12.00-13.00 – Lunchpaus

13.00-14.30 – Organisation, informationshantering & styrning

14.30-14.45 – Eftermiddagspaus

14.45–16.00 – Granskning, avslut & uppföljning av projekt

 • Kursen överträffade mina förväntningar. Proffsig kursledare och inspirerande diskussioner med deltagarna
  – Lina Sundberg, Projektledare, StringCon AB

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under kursen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis övningarna har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mail i anslutning till kursstart.

Om du mot förmodan inte är nöjd med distanskursen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av kursen – utan extra kostnad.

Fler vanliga frågor

Nej, inga förkunskaper krävs.

Ja! Efter avslutad kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av kursens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Kursen använder sig även av en generell projektmodell som du själv kan använda fritt i dina egna kommande projekt efter avslutad kurs.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före kursstart. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida kurstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med mycket kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

 • Mycket bra och intressant information
  – Sara Skyttner, Digitaliseringsstrateg, Älvkarleby kommun

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se kursdatum och boka