Event & Kurser
Fördelarna med en snabb rekryteringsprocess

Fördelarna med en snabb rekryteringsprocess

Knack Rekrytering

Vi på Knack Rekrytering får ofta höra att vi gör rekordsnabba rekryteringar. Snabbhet i sig är inget att sträva efter, men för den typen av roller som vi rekryterar ser vi det som en nödvändighet. Anledningarna är flera:

1. Det är fler som drar i toppkandidaterna

Vi rekryterar ofta roller som kräver god kunskap om digital kommunikation och digitalisering. Kandidater med kunskap, driv och nyfikenhet är eftertraktade och de kan välja och vraka mellan spännande jobb. En snabb och proffsig rekryteringsprocess ökar chanserna för att få loss rätt kandidat.

En långsam process ökar risken för att någon annan norpar toppkandidaten. För att undvika det här brukar våra rekryteringskonsulter be våra uppdragsgivare att göra tid i kalendern redan när vi drar igång rekryteringen. Vi presenterar sedan kandidater löpande för att inte riskera väntetider som gör att vi förlorar de bästa.

2. En snabb rekrytering upplevs som positiv för alla

En snabb process upplevs som positiv både för den som får jobbet och för dem som inte får det. När vi rekryterar företräder vi våra uppdragsgivares varumärke. Att låta kandidater vänta länge på svar är inte bra, därför efterfrågar vi snabb återkoppling när vi har presenterat kandidater. Med ett nära samarbete med våra uppdragsgivare och en rak och tydlig dialog kan vi ge kandidaterna tydligare återkoppling och en positiv upplevelse, oavsett om de får jobbet eller inte.

I vårt rekryteringssystem är det lätt för dig som uppdragsgivare att titta på kandidater och markera vilka du vill gå vidare med. Vi gör vad vi kan för att hålla kandidaterna varma, men det går inte hur länge som helst. Det har hänt att vi har tappat toppkandidater eftersom våra uppdragsgivare dröjt för länge med att ge svar, så vi är lite tuffa under processens gång och driver på i de olika stegen – allt för att få till en positiv och effektiv upplevelse för både uppdragsgivare och kandidater.

3. Vi hjälper till att vinna tid om du är sent ute

Vår upplevelse är att många uppdragsgivare kommer igång med rekryteringen lite för sent. När vi blir inbjudna att hjälpa till vill man snabbt ha någon på plats. Vi strävar alltid efter att ge våra rekryteringar fullt fokus och se till att de går fort. För att lyckas med det låter vi en rekryteringskonsult ansvara för alla delar i rekryteringen. Med en nära kontakt med uppdragsgivare och kandidater kan vi på så sätt snabba upp processen och säkra att ingenting faller mellan stolarna.

När du har väl hittar din nya drömkollega kan det hända att den personen har tre månaders uppsägningstid, så det är klokt att börja i god tid. Vi träffar gärna uppdragsgivare innan det är dags att rekrytera, eftersom vi då kan hålla ögonen öppna efter duktiga kandidater och påbörja vårt searcharbete. Med ett bra förarbete kan själva rekryteringen gå väldigt fort.

Vill du flagga för en framtida rekrytering?

Eftersom vi på Knack Rekrytering själva kommer från kommunikationsbranschen, förstår vi rollerna och har koll på de nya digitala titlarna inom marknad, kommunikation och media. Funderar du på att rekrytera under våren tar vi gärna en kaffe och lyssnar in önskemål och funderingar. Det ger oss ett försprång och möjlighet att börja tänka kring kandidater.

Kom förbi vår monter på Webbdagarna så får du en rykande färsk lista med de hetaste jobbtitlarna. Träffa oss på eventet eller hör av dig till oss på hej@knackrekrytering.se så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa din organisation på bästa möjliga sätt!

Boka din plats på Webbdagarna Göteborg 25-26 september här »

Missa inga nyheter från Webbdagarna-bloggen!

Genom att signa upp dig på nyhetsbrevet godkänner du IDG:s användarvillkor.