Event & Kurser
5 skäl till varför du ska kompetensutveckla dig i tuffa tider

5 skäl till varför du ska kompetensutveckla dig i tuffa tider

Sluta inte investera i din framtid. Det kan öka dina chanser att stå ut i mängden och hitta nya möjligheter på en konkurrensutsatt marknad. När det finns ont om både tid och pengar är det lätt att prioritera ned mer strategiska aktiviteter – som till exempel utbildning. Men i tuffa tider kan det till och med var ännu viktigare att satsa. Här kommer 5 fördelar med att fortsätta investera i kompetensutveckling:

 

Det ökar din konkurrenskraft.

I en lågkonjunktur kan det vara tufft på arbetsmarknaden och konkurrensen om jobben kan bli hårdare. Genom att fortsätta kompetensutveckla dig och hålla dig uppdaterad inom ditt område kan du förbättra dina möjligheter att hitta eller – i värsta fall – behålla jobbet.

Du blir bättre förberedd för förändringar.

I tider av ekonomisk nedgång kan branscher och marknader förändras snabbt. Genom att hålla dig uppdaterad inom ditt område kan du lättare säkerställa att det ni prioriterar på en tuff marknad är rätt.

Det kan öka din produktivitet.

Genom att lära dig nya färdigheter och förbättra din kunskap inom ditt område kan du öka din produktivitet och effektivitet på jobbet. Det kan leda till att du kan ta på dig mer ansvar och uppgifter, vilket gynnar både dig och ditt företag.

Det skapar nya möjligheter.

Genom att kompetensutveckla dig lär du dig nya färdigheter som kan hjälpa dig att lösa problem eller utveckla nya idéer och projekt, vilket i längden kan leda till nya affärsmöjligheter.

Det är en investering i din karriär.

Genom att fortsätta kompetensutveckla dig kan du förbättra dina karriärmöjligheter och öka dina chanser att klättra på karriärstegen, antingen på din nuvarande arbetsplats eller på din nästa.

Ta chansen idag och förbered dig inför framtiden. Du hittar hela vårt kursutbud här.

Skribent: Martina Berg, Affärsområdeschef, Webbdagarna Academy