Event & Kurser

Så skapar du effektiva och högpresterande team – intensivkurs

99,3% nöjda deltagare hittills
Hyllad och erfaren kursledare
Delta tryggt och enkelt på distans

För dig som vill nå högre effektivitet för ditt team

Vill du leda ditt team mot högre effektivitet och resultat? Vill du bli bättre på att skapa engagemang, motivation och välmående – och bli en mer framgångsrik ledare? Då är detta en intensivkurs för dig!

Den här kursen behandlar bland annat IMGD, en vetenskapligt verifierad modell kring de olika faser som team går igenom för att bli högpresterande, samt de senaste rönen från fältet neuroledarskap. På bara en dag lär du dig vilka grundbultar som behöver vara på plats för att ditt team ska uppleva hög psykologisk trygghet och hur du som ledare behöver agera situationsanpassat beroende på gruppens behov och vilken fas de är i. Dessutom lär du dig vad som är allra viktigast för att ett team ska bli motiverat, engagerat och prestera på topp samt vilka workshops och diskussioner ni behöver ha tillsammans för att komma framåt.

Den här kursen är perfekt för dig som är chef och leder en avdelning/arbetsgrupp eller jobbar som exempelvis projektledare, produktionsledare eller team-ledare. Du tror på potentialen i ditt team och kraften i att jobba tillsammans. Du vill att ditt team ska samarbeta, samskapa och ta ännu mer eget ansvar – och vill på kort tid fylla på med kunskap, tips och praktiska verktyg för att få det att hända.

Lämna intresseanmälan

Pris: 6 950 kr ex. moms
Nytt kursdatum presenteras inom kort. Lämna intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad.

Omfattning: Heldag, 09.00-16.30

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se eller ring 070-7257188

Det här lär du dig på kursen

 • Vad som behöver vara på plats för att en grupp ska bli ett team
 • Grunden i situationsbaserat ledarskap
 • Gruppens olika faser mot att bli högpresterande samt vilka behov gruppmedlemmarna har i varje fas
 • Skillnaden mellan inre och yttre motivation och hur du kan använda det i ditt ledarskap
 • Människans sociala behov och hur du genom ditt ledarskap och kommunikation kan belöna hjärnan för att skapa trygghet, engagemang och kreativitet
 • Att konkretisera lärdomarna till en handlingsplan

Kursledare: Samuel Hedberg – Learning Designer, Facilitator och medgrundare av The Hows

Samuel har över åtta års erfarenhet av att leda och utbilda individer, team och organisationer inom ledarskap, grupputveckling och facilitering. Han har lika delar erfarenhet av att leda i internationella såväl som svenska sammanhang, och i alla typer av branscher; från tech-branschen och byråer till NGO's och organisationer i offentlig sektor. Han brinner för online-lärande och den mångfald och tillgänglighet som det medför.

Samuel är diplomerad i neuroledarskap och faciliterar grupper med tydlighet och stor nyfikenhet.

Kursprogrammet

09.00 – 09.30 – Introduktion samt definitioner

 • Vad är ett högpresterande team?
 • Vad behöver ett team för att bli högpresterande?
 • Vad säger forskningen?


09.30 – 10.30 – Modellen Integrated Model of Group Development

 • Faserna ett team går igenom och vilka behov och beteenden som kännetecknar dessa faser


10.30 – 10.45 – Förmiddagspaus


10.45 – 12.00 – Situationsbaserat ledarskap

 • Så anpassar du ditt ledarskap för att stötta teamet i de faser de går igenom


12.00 – 13.00 – Lunchpaus


13.00 – 14.30 – Så skapar du social trygghet, högt engagemang, motivation och lärande

 • Detta säger den senaste hjärnforskningen (Sociala hjärnan, SCARF-modellen, motivationsteori etc)


14.30 – 15.00 – Team-ledarskap i praktiken

 • Lär dig omsätta teorier och modeller i verkligheten


15.00 – 15.15 – Eftermiddagspaus


15.15 – 16.00 – Fortsättning: Team-ledarskap i praktiken


16.00 – 16.30 – Avslutning och personlig action plan

 

Vänligen notera: Kursens innehåll bygger på kursledarens egna erfarenheter av att leda grupper, team och organisationer – samt forskning/studier inom beteendevetenskap, gruppdynamik, grupputveckling (IMGD), den sociala hjärnan (SCARF), motivation, engagemang och självledarskap.

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mail i anslutning till kursstart.

Om du mot förmodan inte är nöjd med distanskursen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av kursen – utan extra kostnad.

Fler vanliga frågor

Du behöver inga specifika förkunskaper. För att få ut det mesta av innehållet är det dock en fördel ifall du på något sätt arbetat som medlem eller ledare av ett team som under en tid arbetat tillsammans för att uppnå sitt mål.

Ja – du får dokumentation i form av powerpoint från föreläsningen (för dig att använda fritt, lära ut till andra etc.), fördjupningsmaterial samt längre texter som behandlar de centrala delarna i kursen.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före kursstart. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida kurstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med mycket kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se kursdatum och boka