Event & Kurser

Leda och utveckla team på distans – intensivkurs

Delta tryggt och enkelt på distans
99,3% nöjda deltagare hittills
Erfarna och omtyckta kursledare

För dig som vill skapa framgångsrika distansteam

Efter månader av arbete hemifrån, blickar vi nu framåt. Vi börjar se slutet på pandemin, och med det starten på ett nytt sätt att arbeta. Fler och fler företag meddelar att de även i fortsättningen kommer erbjuda flexibilitet i varifrån vi arbetar, och med det kommer nya utmaningar och möjligheter. Med lärdomar från det som varit, forskning och egna erfarenheter utforskar vi hur vi bygger team, trygga relationer, effektivitet och nya arbetsprocesser som stöttar det nya normala.

Välkommen till en engagerande, interaktiv och lättillgänglig workshop i att leda, samverka och bygga starka och effektiva arbetsgrupper på distans. Under dagen får du tillsammans med andra arbeta och reflektera kring hur du och ditt team till fullo kan utnyttja de möjligheter som distansarbete ger, nu och efter pandemin.

Kursen är perfekt för dig som samverkar i eller leder ett team där några eller alla jobbar på distans eller distribuerat från olika kontor, och som vill bygga en smidigare, starkare och mer effektiv digital arbetskultur. Under workshopens gång får du uppgifter, tips och metoder att testa, för att öka lärandet och möjliggöra direkt tillämpning av ny kunskap.

Aktuella kursdatum

Distans
17 september
Pris: 6 950 kr ex. moms
Våra kurser blir ofta fullbokade. Säkra din plats i god tid.

Plats: På distans via Zoom

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 20 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se eller ring 070-7257188

Det här får du som deltagare

 • Metoder och verktyg för att aktivt bygga och utveckla en effektiv onlinekultur
 • Tankar och förståelse för hur vi stöttar en effektiv arbetsprocess för ett team som arbetar från olika platser
 • Sätt att facilitera möten och arbetsprocesser som skapar meningsfullhet, engagemang och relevans
 • Förståelse för våra sociala behov och hur vi skapar närhet trots avstånd

Kursprogrammet

09.00-10:30 – Det bästa av två världar

Att arbeta på plats och på distans har båda sina fördelar, men hur kan vi nu dra nytta från alla våra erfarenheter och bygga ett nytt sätt att arbeta effektivt tillsammans med en ökad flexibilitet? Tillsammans drar vi lärdomar från de senaste månaderna och tittar på framgångsfaktorer att utveckla samt hur vi löser den friktion vi fortfarande känner.

 • Kartläggning av nuläge
 • Hur vi implementerar våra nya styrkor i det nya normala
 • Identifiera friktion och hur vi bearbetar den

 

10:30-10:45 – Paus

 

10:45-12.00 – Skapa närhet trots avstånd

Vi tittar på vad forskningen säger om att bygga samarbeten som bygger på tillit, och övar på att skapa handfasta vanor och rutiner som bygger tydlighet i så väl arbetsprocesser som i relationer.

 • Kartläggning av fungerande och hindrande vanor
 • Hur vi kan utveckla effektiva team remote
 • Relationen mellan öppenhet och tillit

 

12.00-13.00 – Lunchpaus

 

13.00-14:30 – Att skapa en kultur byggd på autonomi

Hur undviker vi att blockera varandras förmåga till att vara produktiva? Tillsammans utforskar vi hur vi kan skapa en proaktiv och effektiv arbetsmiljö där vi samarbetar utan att stå i vägen för varandra.

 • Kartläggning av vanliga blockeringar som hindrar effektivitet i en digital miljö
 • Hur vi kommunicerar, tar beslut och följer upp på distans
 • Att skapa förutsättningar för ett digitalt samarbete.

 

14:30-14:45 – Paus

 

14:45-16:00 – Den nya verktygslådan

Vad vi behöver förstå om människors sociala behov och och om oss själva som ledare för att planera och leda kreativitet och innovation på distans.

 • Metoder för att designa upplägg för olika typer av möten och workshops
 • Stärka din förmåga att facilitera online

Kursledare: Johanna Olsson och Åsa Höistad på The Hows

Kursens leds av Johanna Olsson och Åsa Höistad från The Hows, båda med mångårig erfarenhet av att leda och facilitera både online och offline. De har har arbetat med att designa och facilitera lärande inom organisations- och grupputveckling under 15 år och har under de senaste åren fokuserat mycket på att stötta team, ledare och utbildare i förflyttningen till det digitala rummet.

Johanna och Åsa brukar beskrivas som engagerade, tydliga, mänskliga och med en förmåga att skapa trygghet och mod för deltagarna till att utmana sig och testa nytt.

Vanliga frågor

Nej, men för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det centralt att du har – eller vill ha – en yrkesroll där du antingen leder eller ingår i ett team där några eller alla jobbar på distans.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mail i anslutning till kursstart.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Ja! Efter avslutad kurs får du tillgång till kursledarnas hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Passar inte datumen? Lämna din mailadress här så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen.

Se kursdatum och boka