Event & Kurser

Hållbar och exponentiell affärsutveckling

99,3% nöjda deltagare hittills
Omtalad och aktuell kursledare
Modern kurslokal och liten grupp

För dig som vill utveckla framtidens hållbara affärsmodeller

Hållbarhet och den exponentiella teknologiska utvecklingen kommer helt att prägla affärslandskapet de kommande decennierna. Hela världsekonomin ska vara klimatneutral på bara tre decennier och på samma tid ska världen lösa ett stort antal ytterligare hållbarhetsutmaningar. Det är därför redan i dag affärskritiskt att jobba med en långsiktigt hållbar affärsmodell – för att inte bli helt utkonkurrerad när omställningen slår igenom med full kraft.

Den här kursen är perfekt för dig arbetar med att forma bolagets erbjudande och affär – och som vill kunna utveckla en långsiktigt hållbar version av just er affärsmodell, som också har potential att skala exponentiellt.

Lämna intresseanmälan

Pris: 7 950 kr ex. moms.
Lämna intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen

Plats: Magnus Ladulåsgatan 65 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare – vilket ger utrymme för diskussioner och möjlighet att ställa egna frågor

Frågor? Maila oss på webbdagarna@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Det här lär du dig på kursen

 • Insikt om hur hållbarhetsfrågan kommer att påverka din branschs förutsättningar kommande decennier
 • Särskilt anpassade verktyg – som Sustainable Business Canvas och Moonshot Thinking – som hjälper dig att konkret utforma hållbara affärsmodeller
 • Viktig kunskap om klimatomställningen och centrala ramverk som Agenda 2030, Planetary Boundaries och Carbon Law
 • Inblick i den exponentiella teknologiska utvecklingen och hur den kan användas för att forma skalbara affärsmodeller

Kursprogrammet

08.30-09.00 – Registrering med frukost

 

09.00-10.45 – Hållbarhet och exponentiell förändring

 • Vad är hållbarhet och hur kommer hållbarhet att påverka näringslivets förutsättningar kommande decennier?
 • Vart är vi på väg? Framtidsspaningar från Singularity University där vi går igenom ramverk som Agenda 2030, Planetary Boundaries och Carbon Law
 • Exponentiellt tänkande och exponentiell tech
 • Hur omställningen till hållbarhet ritar om förutsättningarna för näringslivet och skapar en “New market logic”

 

10.45-11.00 – Förmiddagspaus

 

11.00-12.00 – Verktyg för hållbar affärsutveckling – Sustainable Business Canvas och Moonshot canvas

 • De nio komponenterna för en framgångsrik hållbar affärsmodell
 • Så kan du rent konkret arbeta med att ta fram hållbara affärsmodeller
 • Hållbara affärsmodeller som kan skalas upp exponentiellt

 

12.00-13.00 – Lunch (en väldigt god lunch, på den prisade restaurangen Usine)

 

13.00-14.15 – Workshop: Moonshot Canvas

 • Här jobbar du konkret med att utforma affärsidéer som möjliggör en mycket snabb uppskalning utifrån dina viktigaste KPI:er.
 • Begreppet Moonshot Thinking är myntat av Astro Teller, Head of X på Google och definieras som när du bygger bolag som inte blir 10 % större eller bättre utan hela tiden 10X större eller bättre. Att göra något som hela tiden blir exponentiellt bättre kräver en viss typ av förtänksamhet och att man redan tidigt kartlägger vilka trånga sektorer man behöver bygga bort och vilka hävstänger man behöver bygga in för att möjliggöra en såpass kraftfull uppskalning. Resultatet blir ofta att man redan från början kan starta med en radikalt bättre affärsidé än man annars börjat med.
 • I detta pass får du testa att ta fram en Moonshot utifrån ditt bolags förutsättningar och mål. Målet är att du sedan ska kunna använda verktyget och tankesättet i er dagliga verksamhet.

 

14.15-14.30 – Eftermiddagsfika (frukt och smarriga bakverk)

 

14.30-15.30 – Workshop: Sustainable Business Canvas

 • Här lär du dig att skapa hållbara och skalbara affärsmodeller med hjälp av affärsutvecklingsverktyget Sustainable Business Canvas.
 • Sustainable Business Canvas är en 9-stegsprocess, utformad för att företag ska kunna utveckla pionjära affärsmodeller med den senaste hållbarhetsforskningen som grund. Verktyget är framtaget av Stockholm Resilience Center, ett av världens främsta forskningscenter inom hållbar utveckling, Albaeco som omvandlar vetenskap till vetskap och hållbara affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures, där kursledaren är VD.
 • Sustainable Business Canvas är ett affärsutvecklingsverktyg du efter utbildningen kan använda i den dagliga verksamheten.

 

15.45-16.00 – Personlig action plan och lärdomar från dagen

 

Kursledare: Rebecka Carlsson

Rebecka har medgrundat en handfull hållbarhetsbolag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister. Rebecka är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

I dag är Rebecka verksam som grundare och VD av affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures som hjälper etablerade bolag att uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala snabbare.

 

Vanliga frågor

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens direktiv kring sammankomster och eftersom inga direktiv i nuläget har publicerats angående mindre evenemang genomförs våra kurser i nuläget som planerat. Vid oro över att delta på plats – eller vid egna symptom på luftvägsinfektion – erbjuder vi möjligheten att delta på distans på kurserna. Vänligen maila webbdagarna@idg.se eller ring 070-7257188 vid frågor om detta. Vi vill även påminna om vår flexibla ombokningspolicy som medger att du kan omboka din plats till framtida kurstillfällen om du med kort varsel, och oavsett anledning, får förhinder att delta på en kurs du är inbokad till.

Efter avslutad kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren upp till tre månader efter kursen för att få fortsatt stöd med ditt hållbarhetsarbete. Detta brukar vara mycket uppskattat av våra deltagare.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före kursstart. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida kurstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med mycket kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Passar inte datumet? Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen.

Lämna intresseanmälan