MENU
Våra event och kurser

Masterclass i hållbar affärsutveckling

Hållbarhet och den exponentiella teknologiska utvecklingen kommer helt att prägla affärslandskapet de kommande decennierna. Hela världsekonomin ska vara klimatneutral på bara tre decennier och på samma tid ska världen lösa ett stort antal ytterligare hållbarhetsutmaningar. Det är därför redan i dag affärskritiskt att jobba med en långsiktigt hållbar affärsmodell – för att inte bli helt utkonkurrerad när omställningen slår igenom med full kraft.

På den här kursen får du viktiga kunskaper om hur du utvecklar just en långsiktigt hållbar version av er affärsmodell, som också har potential att skala exponentiellt – med hjälp av insikter från den senaste hållbarhetsforskningen och spjutspetskunskaper från Singularity University, NASA.

 

För dig som vill utveckla framtidens hållbara affärsmodeller

Kursen riktar sig till dig som i din yrkesroll arbetar med att forma bolagets erbjudande och affär: du kanske jobbar som affärsutvecklare, marknadschef, produktägare, kommunikationschef, konsult eller VD.

 

Kommande kurstillfällen

14 maj

Stad: Stockholm

Boka nu

Som deltagare får du

✅ Insikt om hur hållbarhetsfrågan kommer att påverka din branschs förutsättningar kommande decennier

✅ Särskilt anpassade verktyg – som Sustainable Business Canvas och Moonshot Thinking – som hjälper dig att konkret utforma hållbara affärsmodeller

✅ Viktig kunskap om klimatomställningen och centrala ramverk som Agenda 2030, Planetary Boundaries och Carbon Law

✅ Inblick i den exponentiella teknologiska utvecklingen och hur den kan användas för att forma skalbara affärsmodeller

 

 

Kursledare: Rebecka Carlsson

Rebecka har medgrundat en handfull hållbarhetsbolag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister. Rebecka är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

I dag är Rebecka verksam som grundare och VD av affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures som hjälper etablerade bolag att uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala snabbare.

 

Kursprogram

 

08.30-09.00 – Registrering med frukost

 

09.00-10.45 – Hållbarhet och exponentiell förändring

 • Vad är hållbarhet och hur kommer hållbarhet att påverka näringslivets förutsättningar kommande decennier?
 • Vart är vi på väg? Framtidsspaningar från Singularity University där vi går igenom ramverk som Agenda 2030, Planetary Boundaries och Carbon Law
 • Exponentiellt tänkande och exponentiell tech
 • Hur omställningen till hållbarhet ritar om förutsättningarna för näringslivet och skapar en “New market logic”

 

10.45-11.00 – Förmiddagspaus

 

11.00-12.00 – Verktyg för hållbar affärsutveckling – Sustainable Business Canvas och Moonshot canvas

 • De nio komponenterna för en framgångsrik hållbar affärsmodell
 • Så kan du rent konkret arbeta med att ta fram hållbara affärsmodeller
 • Hållbara affärsmodeller som kan skalas upp exponentiellt

 

12.00-13.00 – Lunch (en väldigt god lunch, på den prisade restaurangen Usine)

 

13.00-14.15 – Workshop: Moonshot Canvas

 • Här jobbar du konkret med att utforma affärsidéer som möjliggör en mycket snabb uppskalning utifrån dina viktigaste KPI:er.
 • Begreppet Moonshot Thinking är myntat av Astro Teller, Head of X på Google och definieras som när du bygger bolag som inte blir 10 % större eller bättre utan hela tiden 10X större eller bättre. Att göra något som hela tiden blir exponentiellt bättre kräver en viss typ av förtänksamhet och att man redan tidigt kartlägger vilka trånga sektorer man behöver bygga bort och vilka hävstänger man behöver bygga in för att möjliggöra en såpass kraftfull uppskalning. Resultatet blir ofta att man redan från början kan starta med en radikalt bättre affärsidé än man annars börjat med.
 • I detta pass får du testa att ta fram en Moonshot utifrån ditt bolags förutsättningar och mål. Målet är att du sedan ska kunna använda verktyget och tankesättet i er dagliga verksamhet.

 

14.15-14.30 – Eftermiddagsfika (frukt och smarriga bakverk)

 

14.30-15.30 – Workshop: Sustainable Business Canvas

 • Här lär du dig att skapa hållbara och skalbara affärsmodeller med hjälp av affärsutvecklingsverktyget Sustainable Business Canvas.
 • Sustainable Business Canvas är en 9-stegsprocess, utformad för att företag ska kunna utveckla pionjära affärsmodeller med den senaste hållbarhetsforskningen som grund. Verktyget är framtaget av Stockholm Resilience Center, ett av världens främsta forskningscenter inom hållbar utveckling, Albaeco som omvandlar vetenskap till vetskap och hållbara affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures, där kursledaren är VD.
 • Sustainable Business Canvas är ett affärsutvecklingsverktyg du efter utbildningen kan använda i den dagliga verksamheten.

 

15.45-16.00 – Personlig action plan och lärdomar från dagen

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Praktisk information

Plats: Magnus Ladulåsgatan 65 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare – vilket ger utrymme för diskussioner och möjlighet att ställa egna frågor

Vad ingår: Frukost, utsökt lunch och eftermiddagsfika samt kursmaterial

Pris: 7 950:- ex. moms. Boka minst två platser och spara 10 procent i grupprabatt

 

Kommande kurstillfällen

14 maj

Stad: Stockholm

Boka nu

Passar inte datumet? Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen.

 

Se alla våra kurser