MENU

GDPR och ePrivacy: den nya juridiken i den digitala världen – heldagskurs i Göteborg och Stockholm

I maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla. Samtidigt föreslås en ny lag som reglerar elektronisk kommunikation av olika slag, till exempel direktmarknadsföring via e-post och sms samt användning av cookies – ePrivacyförordningen. Dessa nya regler kommer att få stora konsekvenser för webb, marknadsföring och digitalisering.

Som deltagare på denna kurs lär du dig hur du följer reglerna och därmed undviker de omfattande böter som annars kan drabba din organisation. Du får bland mycket annat svar på vad som gäller vid direktmarknadsföring som e-post och sms, hur ni arbetar förberedande med er kunddatabas och när personuppgifter får hanteras utan samtycke – och vad som faktiskt krävs för att ett samtycke ska vara giltigt.

 

För dig som arbetar med kunddata, marknadsföring eller webb/online

Kursen vänder sig till dig som ansvarar för kunddata, direktmarknadsföring, eller webb/online i någon form i er verksamhet. Du kanske jobbar som marknadschef, VD, CRM-ansvarig eller inom digitalisering, e-handel eller IT.

Anmäl dig till kursen i Stockholm 29 maj

Se pris och boka

Anmäl dig till kursen Göteborg 30 maj

Se pris och boka

Det här lär du dig som deltagare

  • Grunderna i GDPR och ePrivacy förordningen
  • När och hur personuppgifter får hanteras utan samtycke
  • Vad som krävs för att ett samtycke ska vara giltigt
  • Vad du behöver göra för att följa lagen
  • Hur och när direktmarknadsföring, via exempelvis sms och e-mail, är tillåten

Kursledare i Stockholm: Anna Ersson, jurist Advokatfirman Delphi

Anna Ersson är jurist specialiserad inom online, e-handel, personuppgifter, marknadsrätt och konsumentfrågor. Hon hjälper företag och kommuner med avtal och juridisk rådgivning inom all typ av online- och marknadsföringsrätt, till exempel kring hantering av personuppgifter, granskning av webbplatser och upprättande av villkor.

 

Kursledare i Göteborg: Agnes Hammarstrand, partner Advokatfirman Delphi

Agnes Hammarstrand är en uppskattad Webbdagarna-talare samt specialiserad advokat inom IT, personuppgiftshantering, online, e-handel och marknadsrätt.

Här är dagens program

 

08:00-08:30 – Frukost och registrering

 

08:30-10:00 – Session I

  • Grundläggande om Dataskyddsförordningen och skillnader jämfört med gamla personuppgiftslagen
  • När gäller lagen?
  • Sanktioner
  • Grundläggande begrepp

 

10:00-10:15 – Förmiddagsfika

 

10:15-12:15 – Session II

  • Vad är laglig behandling?
  • ePrivacy förordningen och Marknadsföringslagens regler som berör kunddata
  • När kan personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål utan samtycke
  • Direktmarknadsföring i praktiken

 

12:15-13:15 – Lunch (en väldigt god lunch)

 

13:15-14:30 – Session III

  • Samtycke
  • Information till registrerade
  • Rätten att bli bortglömd och andra rättigheter som individen har
  • Sociala medier

 

14:30-14:45 – Eftermiddagsfika (frukt och smarriga bakverk)

 

14:45-16:00 – Session IV

  • Överföring av personuppgifter till samarbetspartners och utanför EU
  • Övriga krav
  • Hur arbeta med nya lagstiftningen rent praktiskt?

Det praktiska

Kursen i Stockholm arrangeras i mediehuset IDG:s nya lokaler på Magnus Ladulåsgatan 65 i Stockholm och har max 15 platser. Vi tar väl hand om dig under dagen – en ordentlig frukost, utsökt lunch (på den prisade restaurangen Usine) och eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Hittills under 2017 har 100 procent av våra deltagare gett toppbetyg till maten och servicen på Webbdagarna Academy.

Kursen i Göteborg arrangeras på advokatfirman Delphis kontor på Östra Hamngatan 29 i Göteborg och har max 15 platser. Även här ingår frukost, lunch och eftermiddagsfika i kursavgiften.

Anmäl dig till kursen i Stockholm 29 maj

Se pris och boka

Anmäl dig till kursen i Göteborg 30 maj

Se pris och boka