Event & Kurser

Effektkartläggning i praktiken

Metod för att nå dina projektmål
Hundratals nöjda deltagare hittills
Erfaren kursledare med bred bakgrund

Lär dig att driva produktiva projekt genom effektkartläggning

En vanlig fallgrop vid uppstarten av nya projekt är att det saknas tydligt mål och syfte med projektet, tillsammans med kunskap om kunderna eller målgruppen. Genom att använda metoden effektkartläggning säkerställer du att varje projekt får optimala möjligheter att nå målen, samtidigt som både tidsplan och budget hålls.

Med metoden effektkartläggning får du tydliga mål av vad ni vill uppnå med ett projekt och vilken nytta projektet ska leda till för era kunder och användare. Med fokus på rätt saker får du en önskad effekt av det arbete du och dina kollegor lägger ned. En del av effektkartläggning är att arbeta med effektkartor. På denna kurs lär du dig att ta fram en effektkarta från grunden, anpassad efter utmaningar i din verksamhet. Kursen innehåller praktiskt arbete, med tid för egen reflektion och coachning från en erfaren effektkartläggare. Du kommer att arbeta i grupp med att ta fram egna kartor baserade på era gemensamma utmaningar och projektidéer.

Kursen är perfekt för dig som är till exempel designer, affärsutvecklare, beställare eller projektledare som vill göra och använda effektkartor för att kunna skapa ännu bättre beslutsunderlag, utvecklingsprojekt och förvaltningsarbete. Du har hört talas om effektkartläggning, och kanske provat på metoden – men ingen förkunskap krävs. Kursen är för dig som vill bli bättre på själva hantverket att göra effektkartor och att tillämpa dem.

Aktuella kursdatum

Stockholm
7 & 14-15 februari
24 & 30-31 mars
Pris: 23 900 kr
Våra kurser blir ofta fullbokade. Säkra din plats i god tid.

Distanskursen äger rum i Teams

Kursen i Stockholm äger rum på inUse, Torkel Knutssonsgatan 27 i Stockholm

Samarbetspartner: Utbildningen anordnas i samarbete med inUse Academy

Omfattning: 3 heldagar, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Frågor? Maila webbdagarna@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya kurstillfällen

Det här lär du dig på kursen

  • Sätta Effektkartan i ett sammanhang som passar utmaningarna i din verksamhet
  • Formulera effektmål som ger fokus åt ett projekt, en produkt eller annan form av satsning
  • Formulera mätpunkter som gör det möjligt att se om du är på väg åt rätt håll
  • Planera, genomföra och analysera intervjuer med användare – för att ge insikter som driver arbetet framåt
  • Beskriva användningsmönster, behov och drivkrafter så att de blir länkar mellan effektmål och lösningar
  • Hur du mäter och analyserar vad varje besökare är värd
  • Beskriva och visualisera lösningens egenskaper och funktioner

Kursledare: Mikael sköld – erfaren UX-strateg och interaktionsdesigner

Mikael Sköld har hållit utbildningar i över 10 år. Mikael är en trygg och erfaren UX-strateg och interaktionsdesigner med en mycket bred bakgrund. Han har varit med och tagit fram lösningar för stora och små produktbolag, myndigheter, banker och ideella organisationer sedan 1997.

Mikael är både analytisk och kreativ. Han är van att ha olika roller beroende på vad som passar kunden och uppdraget. Mikael är en van coach och uppskattad kursledare och föreläsare, framförallt på kurser inom effektstyrning och effektkartläggning

Kursprogrammet

Kursen är tre dagar, fördelad på två veckor. Allt sker online, såväl gruppdiskussioner som enskilt arbete. Första veckan lär kursledaren ut de vitala grunderna i Effektkartläggning. Du kommer få kunskap och även några uppgifter att lösa på till kommande vecka, då gruppen ses digitalt två dagar i rad. Med detta upplägg har du alla förutsättningar för att ta fram din egen effektkarta, i en skarp version.

 

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls via en länk som du får per mail cirka en vecka innan kursstart.

Fler vanliga frågor

Ja – efter kursen får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till och med 21 dagar före kursstart. Därefter går det att överlåta platsen till en kollega utan kostnad, eller boka om platsen till ett kommande kurstillfälle. Vänligen notera » överlåtelse eller ombokning gäller endast fram till och med 7 dagar före kursstart. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till webbdagarna@idg.se.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss via webbdagarna@idg.se.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Se kursdatum och boka