Event & Kurser

Diplomerad beteendedesigner

För dig som vill bli bevisad expert inom webbpsykologi

Beteendedesign är ett omtalat fält med grunderna i inlärningspsykologi och neurovetenskap, där syftet är att skapa beteenden som knuffar människor i rätt riktning. På det här flexibla kursprogrammet får du aktuella och mycket eftertraktade kunskaper om hur du kan använda forskningsbaserade principer och verktyg inom just beteendedesign i din yrkesroll – för att öka konverteringen på din sajt, trigga önskade digitala beteenden och skapa ökad kundlojalitet.

Nyhet: Hela kursprogrammet erbjuds nu även på distans.

 

Diplomeringen är ditt bevis på att du kan

Beteendedesign och webbpsykologi från grunden

Använda forskningsbaserade modeller för att skapa copy, design och CTA:s som ökar nyckelbeteenden

✅ Applicera kundpsykologiska verktyg för att identifiera, engagera och belöna dina mest lojala kunder

✅ Analysera och optimera din kundcykel utifrån digitala beteenden

✅ Designa insatser som får kunden att värdera din tjänst eller produkt mer – och få svårare att lämna den

Så här enkelt blir du diplomerad

 

Steg 1: Delta på dessa två endagskurser

Masterclass i webbpsykologi och beteendedesign – trigga beteenden på digitala plattformar

Masterclass i webbpsykologi och beteendedesign – fördjupning i hur du ökar retention och engagemang

Båda kurserna erbjuds även som distanskurser. Gå in på respektive kurssida för att se aktuella kurstillfällen.

 

Steg 2: Klara vår lärorika diplomeringsuppgift

I uppgiften arbetar du med att applicera dina nya kunskaper på din egen organisations verksamhet, vilket gör arbetet mycket värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Läs mer om uppgiften längre ner i vår FAQ.

 

Steg 3: Grattis! Du är nu Diplomerad beteendedesigner

Diplomeringen är ett kvitto på att du besitter aktuella kunskaper om beteendedesign och webbpsykologi – och att du vet hur du ska omsätta dem i praktiken.

 

Din diplomering godkänns och kommenteras av:

 

Jag är intresserad – vad gör jag nu?

Gå in på respektive kurssida för att säkra din plats själv eller lämna en intresseanmälan (ej bindande) och luta dig tillbaka – så hjälper vi dig.

Masterclass i webbpsykologi och beteendedesign – trigga beteenden på digitala plattformar

Masterclass i webbpsykologi och beteendedesign – fördjupning i hur du ökar retention och engagemang

Båda kurserna erbjuds även som distanskurser. Gå in på respektive kurssida för att se aktuella kurstillfällen.

  • Bland det mest intressanta och givande jag någonsin deltagit på
    – Adam Rooth, Produktchef på Objektvision, tidigare deltagare

Vanliga frågor

Uppgiften består av ett case, som skickas till dig digitalt efter att du gått den andra kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal frågeställningar och utmaningar kring beteendedesign och webbpsykologi, kopplat till just din organisation, som du ska lösa med hjälp av de kunskaper du fått från kurstillfällena. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av kursledarna Niklas Laninge och Arvid Janson tillsammans med Webbdagarnas redaktion.

Räkna med att det tar cirka två arbetsdagar att genomföra caset – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför det i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor med kommentarer och ett utlåtande. Om du blir godkänd får du ett fysiskt diplom och ett digitalt emblem som du kan använda för att visa upp dina nya kunskaper. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisation som grund för caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Diplomeringen är ett kvitto på att du har goda kunskaper inom beteendedesign och webbpsykologi – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken genom att ha fått caset godkänt. Du kan använda det som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din arbetsgivare, dels genom att ha investerat i din kompetens och dels då du löpande arbetar hands-on med din organisations utmaningar och möjligheter inom konvertering och kommunikation under casearbetet.

Du kan antingen gå in på kurssidan och säkra din plats själv, eller lämna en intresseanmälan här så bokar vi in dig. Ditt pris blir 5 950 kr ex. moms för den kompletterande kursen.

Ja – diplomeringen och det medföljande caset är helt valfritt. Båda kurserna kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi redan utbildat

Se datum och boka