Event & Kurser

Diplomerad beteendedesigner

Hyllat och flexibelt diplomeringsprogram
Mycket omtyckt kursledare
Delta på distans eller i Stockholm

För dig som vill bli bevisad expert inom webbpsykologi och beteendedesign

Beteendedesign är ett omtalat fält med grunderna i inlärningspsykologi och neurovetenskap, där syftet är att skapa beteenden som knuffar människor i rätt riktning.

På det här populära kursprogrammet får du mycket eftertraktade kunskaper om hur du kan använda beteendedesign i just din yrkesroll – för att exempelvis öka konverteringen, trigga önskade digitala beteenden och nå ökad kundlojalitet.

 

Diplomeringen är ditt bevis på att du kan

✅  Beteendedesign och webbpsykologi från grunden

✅  Använda forskningsbaserade modeller för att skapa copy, design och CTA:s som ökar nyckelbeteenden

✅  Applicera kundpsykologiska verktyg för att engagera och belöna dina mest lojala kunder

✅  Analysera och optimera din kundcykel utifrån digitala beteenden

✅  Designa insatser som får kunden att värdera din tjänst eller produkt mer

Din utbildare: Niklas Laninge – Sveriges ledande expert inom beteendedesign

Niklas är psykolog som grundat en rad digitala företag där beteendeförändring alltid varit kärnan i verksamheten. Sedan 2010 har han föreläst och hjälpt företag använda insikter från psykologi i kommunikation och produktutveckling. I dag arbetar Niklas som director of behavioral insights på psykologföretaget PBM.

Tillsammans med Arvid Janson har Niklas författat böckerna Beteendedesign, Beslutsfällan och Digitala Beteenden.

Så här enkelt blir du diplomerad

 

Steg 1: Delta på dessa två endagskurser

Båda kurserna erbjuds även på distans. Gå in på respektive kurssida för att se kursdatum.

 

Steg 2: Klara vår lärorika diplomeringsuppgift

I uppgiften arbetar du med att applicera dina nya kunskaper på din egen organisations verksamhet, vilket gör arbetet mycket värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Läs mer om uppgiften längre ner i vår FAQ.

 

Steg 3: Grattis! Du är nu Diplomerad beteendedesigner

Diplomeringen är ett kvitto på att du besitter aktuella kunskaper om beteendedesign och webbpsykologi – och att du vet hur du ska omsätta dem i praktiken.

 

  • Kursprogrammet öppnade upp helt nya möjligheter. Jag fick mycket värdefull kunskap, presenterat på ett engagerande sätt – och jag tänker ofta på metoderna jag lärde mig när jag tar mig an nya projekt
    – Calle Hemström, Senior Media Creative, Seventy Agency AB

Vanliga frågor

Uppgiften består av ett case, som skickas till dig digitalt efter att du gått den andra kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal frågeställningar och utmaningar kring beteendedesign och webbpsykologi, kopplat till just din organisation, som du ska lösa med hjälp av de kunskaper du fått från kurstillfällena. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av kursledarna Niklas Laninge och Arvid Janson tillsammans med Webbdagarnas redaktion.

Räkna med att det tar cirka två arbetsdagar att genomföra uppgiften – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför det i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor med kommentarer och ett utlåtande. Om du blir godkänd får du ett fysiskt diplom och ett digitalt emblem som du kan använda för att visa upp dina nya kunskaper. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisation som grund för caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Diplomeringen är ett kvitto på att du har goda kunskaper inom beteendedesign och webbpsykologi – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken genom att ha fått caset godkänt. Du kan använda det som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din arbetsgivare, dels genom att ha investerat i din kompetens och dels då du löpande arbetar hands-on med din organisations utmaningar och möjligheter inom konvertering och kommunikation under casearbetet.

Ja – diplomeringen och det medföljande caset är helt valfritt. Båda kurserna kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

  • Bland det mest intressanta och givande jag någonsin deltagit på
    – Adam Rooth, Produktchef på Objektvision, tidigare deltagare

Några av de hundratals företag vi redan utbildat

Lämna intresseanmälan