Event & Kurser

Certifierad digital kommunikatör

För dig som vill bli bevisad expert på digital kommunikation

Välkommen till detta efterfrågade certifieringsprogram som gör dig till en digital kommunikatör i absolut framkant. Upplägget är enkelt: Gå alla fyra kurser som ingår i programmet och genomför vår lärorika certifieringsuppgift. Därefter är du certifierad – ett kvitto för både dig och din arbetsgivare på att du besitter moderna, uppdaterade och djupa kunskaper om hur du lyckas med digital kommunikation under 2020. Säkra din plats i god tid. Kurserna brukar bli fullbokade.

 

Certifieringen är ditt bevis på att du kan

✅ Skapa moderna strategier och processer för att kommunicera effektivt i sociala och digitala kanaler

Skriva texter som når ut och fångar läsarens uppmärksamhet i det snabba, digitala flödet

✅ Skapa engagerande och proffsigt innehåll för rörlig kommunikation

Mäta och analysera effekten av alla dina kommunikationsbudskap

Så här enkelt blir du certifierad

 

Steg 1: Delta på dessa fyra endagskurser

Google Analytics – introduktionskurs »

Lyckas i sociala medier »

Skapa video för webben med mobilen eller surfplattan »

Skriva för digitala plattformar »

Gå in på respektive kurssida för att se aktuella kurstillfällen. Du kan gå kurserna i valfri ordning.

 

Steg 2: Klara vår lärorika certifieringsuppgift

I uppgiften jobbar du med att optimera din egen organisations kommunikationsarbete, vilket gör det mycket värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Det är ett perfekt sätt att omsätta dina kunskaper i praktiken. Läs mer om uppgiften i vår FAQ längre ner.

 

Steg 3: Grattis! Du är nu certifierad digital kommunikatör

Certifieringen är ett prestigefyllt kvitto på att du är en av Sveriges skarpaste personer inom digital kommunikation.

 

Din certifiering godkänns av:

 

Jag är intresserad – vad gör jag nu?

Gå in på respektive kurssida och säkra din plats själv till de kursdatum du vill delta på, eller lämna en intresseanmälan och luta dig tillbaka – så hjälper vi dig.

Google Analytics – introduktionskurs »

Lyckas i sociala medier »

Skapa video för webben med mobilen eller surfplattan »

Skriva för digitala plattformar »

Gå in på respektive kurssida för att se aktuella kurstillfällen. Du kan gå kurserna i valfri ordning.

  • Webbdagarna Academy är bäst. Så enkelt är det. Proffsiga, kunniga, inspirerande, strukturerade. Jag vill gå alla era kurser!
    – Åsa Holmqvist Ekman, Digital & Marketing project coordinator, DS Smith

Vanliga frågor

Uppgiften består av kunskapstest och case. Uppgiften skickas till dig digitalt efter att du gått den fjärde kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal utmaningar och frågeställningar kring digital kommunikation, kopplat till just din organisation, som du ska lösa och optimera med hjälp av de kunskaper du fått från kurserna. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av Webbdagarnas redaktion tillsammans med kursledarna Sara Öhman, Katarina Strömberg och Martin Fältström.

Räkna med att det tar cirka två arbetsdagar att genomföra hela certifieringsuppgiften – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför allt i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor. Om du blir godkänd får du ett fysiskt certifieringsdiplom och ett digitalt emblem. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisations kommunikationsarbete i caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Certifieringen är ett kvitto på att du har gått Sveriges kanske allra mest populära och aktuella kurser inom digital kommunikation – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken. Du kan använda det som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din arbetsgivare, dels genom att ha investerat i din kompetensutveckling och dels då du i certifieringsuppgiften arbetar hands-on med din organisations utmaningar och möjligheter inom digital kommunikation.

Du väljer ordningen helt själv. Det finns ingen deadline utan du väljer själv när du ska gå kurserna samt slutföra uppgiften.

Ja, du kan välja att delta på vår certifieringskurs i Google Analytics istället för introduktionskursen, och vår fördjupningskurs i sociala medier istället för kursen "Lyckas med sociala medier" om du föredrar detta själv.

Ja – certifieringen och den tillhörande uppgiften är helt valfri. Alla kurser kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi redan utbildat

Lämna intresseanmälan