Event & Kurser

Certifierad digital kommunikatör

Flexibelt certifieringsprogram
Ledande och erfarna kursledare
Verktyg, kanaler och trender

För dig som vill bli bevisad expert inom digital kommunikation

Välkommen till ett mycket omtyckt certifieringsprogram som gör dig till en digital kommunikatör i absolut framkant. Som deltagare får du en strategisk överblick av de viktigaste verktygen, kanalerna och trenderna inom digital kommunikation just nu. Du får även praktiska kunskaper inom digitalt skrivande, sociala medier och hur du mäter effekten av dina kommunikationsinsatser.

Kursprogrammet består av tre endagskurser och en fördjupande certifieringsuppgift. Programmet är perfekt för dig som vill uppdatera och utveckla dina kunskaper inom digital kommunikation.

Lämna intresseanmälan

Pris: 23 850 kr ex moms

Prisinformation: Certifieringen har ett mycket förmånligt paketpris som totalt ger dig 3 000 kronor i rabatt (kan ej kombineras med andra rabatter).

Skicka oss din intresseanmälan och vi återkommer med datum och prisförslag per mail. Vid fortsatt intresse hjälper vi dig att boka din plats.

Priserna är ex. moms.

Frågor? Maila oss på webbdagarna@idg.se.

Certifieringen är ditt bevis på att du kan

  • Skapa en digitalt anpassad kommunikationsstrategi
  • Skriva digitalt anpassade texter som verkligen når ut och fångar läsarens uppmärksamhet
  • Skapa engagemang, räckvidd och närvaro i sociala medier
  • Övergripande insikter och riktlinjer för en strategisk kommunikationsplan
  • Mäta och analysera effekten av dina kommunikationsinsatser

Så här enkelt blir du certifierad

Delta på följande tre endagskurser

Gå in på respektive kurssida för att se kursdatum – eller lämna en intresseanmälan så får du en överblick av alla kursdatum per mail. Du kan gå kurserna i valfri ordning.

Klara en djupgående certifieringsuppgift

I uppgiften jobbar du med att optimera din egen organisations kommunikationsarbete, vilket gör det värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Läs mer om uppgiften i FAQ:n längre ner.

Grattis, du är nu certifierad digital kommunikatör

Certifieringen är ett kvitto på att du har aktuella kunskaper inom digital kommunikation.

 

Experterna som utbildar dig

 

  • Webbdagarna Academy är bäst. Så enkelt är det. Proffsiga, kunniga, inspirerande, strukturerade. Jag vill gå alla era kurser!
    – Åsa Holmqvist Ekman, Digital & Marketing project coordinator, DS Smith

Vanliga frågor

Uppgiften består av kunskapstest och case. Uppgiften skickas till dig digitalt efter att du gått den fjärde kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal utmaningar och frågeställningar kring digital kommunikation, kopplat till just din organisation, som du ska lösa och optimera med hjälp av de kunskaper du fått från kurserna. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av Webbdagarnas redaktion tillsammans med kursledarna.

Certifieringsuppgiften tar cirka 1-3 arbetsdagar att genomföra – denna tidsuppskattning kan variera beroende på ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Deadline är ett helt år men vi rekommenderar dig att slutföra uppgiften så snart du kan efter kursprogrammet. Du mailar in uppgiften till webbdagarna@idg.se. Vi återkopplar därefter inom två veckor. När du blir godkänd får du ett digitalt certifieringsdiplom. Blir du inte godkänd skickar vi dig tydlig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisations kommunikationsarbete i caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Du väljer ordningen helt själv. Det finns ingen deadline utan du väljer själv när du ska gå kurserna samt slutföra uppgiften.

Ja – certifieringen och den tillhörande uppgiften är helt valfri. Alla kurser kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss på webbdagarna@idg.se.

Intresseanmälan och pris »