Event & Kurser

Certifierad digital kommunikatör

Flexibelt certifieringsprogram
Ledande och välkända kursledare
Delta på distans eller i Stockholm

För dig som vill bli bevisad expert inom digital kommunikation

Välkommen till ett flexibelt certifieringsprogram som gör dig till en digital kommunikatör i absolut framkant. Som deltagare får du en strategisk överblick av de viktigaste verktygen, kanalerna och trenderna inom digital kommunikation just nu – och dessutom praktiska kunskaper inom digitalt skrivande, sociala medier och hur du mäter effekten av dina kommunikationsinsatser.

Kursprogrammet består av fyra endagskurser och en lärorik certifieringsuppgift – och är perfekt för dig som vill utveckla och bevisa dina kunskaper inom digital kommunikation.

Lämna intresseanmälan

Pris: 23 800 kr (Distans) | 27 800 kr (Stockholm)

Prisinformation: Priset varierar beroende på om du deltar på distans eller på våra fysiska kurstillfällen – samt om du har deltagit på någon av våra kurser tidigare.

Lämna intresseanmälan så får du en översikt av aktuella kurstillfällen och ett personligt anpassat prisförslag per mail. Vid fortsatt intresse hjälper vi dig därefter att boka din plats.

Priserna är ex. moms.

Frågor? Maila oss på webbdagarna@idg.se eller ring Katarina Strömberg på 08-453 60 72.

Certifieringen är ditt bevis på att du kan

  • Skapa en digitalt anpassad kommunikationsstrategi
  • Skriva digitalt anpassade texter som verkligen når ut och fångar läsarens uppmärksamhet
  • Skapa engagemang, räckvidd och närvaro i sociala medier
  • De viktigaste grundbultarna i en kommunikativ organisation
  • Mäta och analysera effekten av dina kommunikationsinsatser

Så här enkelt blir du certifierad

Steg 1: Delta på dessa fyra endagskurser

Gå in på respektive kurssida för att se kursdatum – eller lämna en intresseanmälan så får du en överblick av alla kursdatum per mail. Du kan gå kurserna i valfri ordning.

Steg 2: Klara vår lärorika certifieringsuppgift

I uppgiften jobbar du med att optimera din egen organisations kommunikationsarbete, vilket gör det värdefullt för både dig och din arbetsgivare. Läs mer om uppgiften i vår FAQ längre ner.

Steg 3: Grattis! Du är nu certifierad digital kommunikatör

Certifieringen är ett kvitto på att du besitter moderna kunskaper inom digital kommunikation.

 

Experterna som utbildar dig

 

  • Webbdagarna Academy är bäst. Så enkelt är det. Proffsiga, kunniga, inspirerande, strukturerade. Jag vill gå alla era kurser!
    – Åsa Holmqvist Ekman, Digital & Marketing project coordinator, DS Smith

Vanliga frågor

Uppgiften består av kunskapstest och case. Uppgiften skickas till dig digitalt efter att du gått den fjärde kursen i programmet i form av ett Google-dokument. I caset jobbar du med ett antal utmaningar och frågeställningar kring digital kommunikation, kopplat till just din organisation, som du ska lösa och optimera med hjälp av de kunskaper du fått från kurserna. Det är ett perfekt tillfälle att omsätta kunskaperna i praktiken vilket skapar stort värde för både dig och din arbetsgivare. Caset är framtaget av Webbdagarnas redaktion tillsammans med kursledarna.

Räkna med att det tar cirka två arbetsdagar att genomföra hela certifieringsuppgiften – men denna tidsuppskattning varierar givetvis beroende på din ambitionsnivå och tidigare erfarenhet. Det finns ingen deadline utan du slutför allt i din egen takt. När du är klar skickar du dina svar digitalt till oss på Webbdagarna. Vi återkopplar därefter inom två veckor. Om du blir godkänd får du ett fysiskt certifieringsdiplom och ett digitalt emblem. Om du inte blir godkänd skickar vi dig feedback kring vad du behöver ändra för att bli det.

Ja – om du inte vill eller har möjlighet att använda din nuvarande organisations kommunikationsarbete i caset tilldelas du ett fiktivt case, som är precis lika lärorikt.

Certifieringen är ett kvitto på att du har gått några av Sveriges allra mest populära och aktuella kurser inom digital kommunikation – samt att du har visat att du kan omsätta kunskaperna i praktiken. Du kan använda det som en del i din karriärutveckling samtidigt som det skapar mycket stort värde för din arbetsgivare – dels genom att ha investerat i din kompetensutveckling, dels då du i certifieringsuppgiften arbetar hands-on med din organisations utmaningar och möjligheter inom digital kommunikation.

Du väljer ordningen helt själv. Det finns ingen deadline utan du väljer själv när du ska gå kurserna samt slutföra uppgiften.

Ja, du kan välja att delta på vår certifieringskurs i Google Analytics istället för introduktionskursen, och vår fördjupningskurs i sociala medier istället för kursen "Sociala medier – så lyckas du" om du föredrar detta själv.

Ja – certifieringen och den tillhörande uppgiften är helt valfri. Alla kurser kan läsas fristående från varandra.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast på webbdagarna@idg.se eller genom att ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi redan utbildat

Intresseanmälan och pris »