Event & Kurser

Account Based Marketing-kurs

Delta tryggt och säkert på distans
99,3% nöjda deltagare hittills
Erfaren och välkänd kursledare

För dig som vill utveckla din B2B-marknadsföring

Välkommen till en mycket aktuell kurs som lär dig hur du ska synka marknadsföring och försäljning för att nå bättre resultat. Allt fler B2B-företag jobbar med Account Based Marketing (ABM) för att kunna fokusera på de kunder som verkligen kan generera stora intäkter. Genom att använda ABM kan marknadsförare och säljare gemensamt arbeta mot utvalda företag, för att vinna just deras affärer eller öka merförsäljningen, istället för att sikta brett med samma innehåll och aktiviteter – oavsett om det finns stor potential eller inte.

Den här kursen är perfekt för dig som jobbar med marknadsföring eller försäljning på ett B2B-företag. Målet är att ge dig kunskaper och verktyg som gör att du kan arbeta med ABM på ett effektivt och framgångsrikt sätt – om strategi, planering, produktion av innehåll, spridning samt mätning och analys.

Den här kursen erbjuds även som distanskurs. Läs mer längre ner under Vanliga frågor.

Lämna intresseanmälan

Pris: 5 950 kr (Distans) | 6 950 kr (Stockholm)
Lämna intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kommande kurstillfällen.

Distanskursen äger rum i videoplattformen Zoom.

Kursen i Stockholm äger rum på Magnus Ladulåsgatan 65. Observera att detta kurstillfälle kan komma att bli av på distans, ifall omständigheterna kring COVID-19 så kräver. Som deltagare blir du informerad i god tid om en sådan förändring – och kan då vid behov välja att omboka eller avboka din plats utan kostnad.

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare – vilket ger utrymme för diskussioner och möjlighet att ställa egna frågor

Frågor? Maila oss på webbdagarna@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Priserna är exklusive moms.

Det här lär du dig på kursen

  • Att skapa en strategi för ABM – som möjliggör ett framgångsrikt samarbete mellan marknadsförare och säljare
  • Att välja ut och segmentera kunder och prospects för bearbetning
  • Content-arkitekturen: Relevant och engagerande innehåll för olika delar av köpresan
  • Olika typer av spridning, exempelvis IP-styrd annonsering och annonser i sociala medier
  • Det konkreta arbetet med ABM, bland annat social selling och kombinationen av digitala och fysiska touchpoints
  • Hur du sätter upp rätt mål och mäter ditt ABM-arbete

Kursledare: Pontus Staunstrup – ledande profil inom B2B-marknadsföring

Pontus har 30 års erfarenhet av digital marknadsföring på både byrå- och kundsidan – framförallt på B2B-företag. I dag arbetar han som Account director på Content marketing-byrån Brand Movers i Köpenhamn. Han är dessutom en efterfrågad och uppskattad utbildare inom både ABM och Content marketing, samt författare till boken Content marketing för alla.

Kursprogrammet

Introduktion till Account based marketing (ABM)

Ett verkligt ABM-case (gästföreläsare)

Förmiddagspaus

Så skapar du relevant innehåll för de utvalda företagen och de olika stegen i köpresan

Lunch

Välja ut företag för ABM-arbetet, och olika nivåer du kan använda

Spridning – Köpt media, Social selling med mera

Eftermiddagspaus

Mäta, anpassa och löpande förbättra

Vanliga frågor om distanskursen

Kursinnehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av kursen. Enda skillnaden är att distanskursens struktur är anpassad för en digital kursupplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter kurstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under kursen.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mail i anslutning till kursstart.

Om du mot förmodan inte är nöjd med distanskursen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av kursen – utan extra kostnad.

Vanliga frågor

Kurstillfället kan komma att omvandlas till en distanskurs, om omständigheterna kring COVID-19 så kräver. Du kommer då att bli informerad i god tid om förändringen. Vill du av någon anledning inte delta på distans, kan du utan kostnad välja att omboka eller avboka din plats.

Efter avslutad kurs får du tillgång till kursledarens hela presentation. Den fungerar som en sammanfattning av dagens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren upp till tre månader efter kursen för att få fortsatt stöd med ditt ABM-arbete. Detta brukar vara mycket uppskattat av våra deltagare.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före kursstart. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida kurstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med mycket kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor! Du når oss enklast genom att maila webbdagarna@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare

Passar inte datumen? Lämna din mailadress här så håller vi dig uppdaterad om nya kurstillfällen.

Lämna intresseanmälan